Olet täällä

Vesikoulu ja pyttykampanja

Pytty-kampanja

Kajaanin Vesi on mukana pyttykampanjassa.

Pytty-kampanjan sivustolla kerrotaan hauskasti ja  selkeästi, mitä pyttyyn saa laittaa ja mikä saa sen putket närästämään.

Mikä on pieni roska ihmiselle, voi olla jättiongelma pytylle. Pytty pärjää pillerittä ja ruoantähteet ja biojätteet voivat aiheuttaa hajuhaittoja ja kalliita tukoksia talon putkistossa tai viemäriverkostossa. Pönttöön ei kuulu laittaa mitään ylimääräistä.

pytty-banneri.jpg

Pyttykampanja

 

Maksuton Vesikoulu oppimateriaali koululaisille

Vesikoulu on selainpohjainen opetusmateriaali juomavedestä ja jätevedestä.  Internet-oppimateriaali sisältää tietoa, tehtäviä ja animaatioita. Maksuton Vesikoulu on kaikille avoin ja siihen voi käydä tutustumassa osoitteessa www.vesikoulu.fi tai ruotsiksi osoitteessa www.vattenskolan.fi. 

Vesikoulu soveltuu peruskoulun kaikille eri luokka-asteille, materiaalia on erikseen ala- ja yläkoululaisille. Opettajan tukena on netissä materiaali, joka sisältää taustatietoa ja tehtäväehdotuksia

paavo_print.jpg

Vesikoulu

Kotitaloudet kuormittavat kemikaaleilla vesistöjä – usein tietämättään

Lajittelemalla ja valitsemalla oikein voit itse vaikuttaa vesistöjen tilaan. Vastuullinen kuluttaja varmistaa, ettei omassa kodissa viemäriä käytetä roskiksena. Jätevesien johtaminen ja puhdistus onnistuvat parhaiten, kun viemäriin ei laiteta sinne kuulumattomia aineita.

Pyttykampanja

Pyttykampanja