Olet täällä

8.2.2019 - 9:31

Uusi eKirjasto on julkaistu

Uusi eKirjasto
Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yhteinen eKirjasto on julkaistu 8.2.2019.
ekirjasto

 

Tutustu eKirjastoon.

 

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastot tarjoavat ensimmäisenä Suomessa asiakkailleen täysin yhteiset e-aineistopalvelut yli maakunta- ja kimpparajojen. Yhteistyössä on mukana kaksi maakuntaa, 38 kuntaa ja neljä kirjastokimppaa. Alueen melkein puoli miljoonaa asukasta tulevat saamaan tasa-arvoiset e-aineistopalvelut. Uusi eKirjasto sisältää 11 e-aineistopalvelua, joissa on entistä laajempi valikoima muun muassa e-kirjoja, e-äänikirjoja, e-lehtiä, musiikkia ja elokuvia. Asiakkaille tarjotaan aineistoja yhä useammalla kielellä ja yhä useampaa palvelua on mahdollista käyttää etänä ja myös mobiilisovelluksen kautta.

Aiemmin e-aineistopalveluiden tarjonnassa on ollut kuntien välillä suurta vaihtelua. Yhteistyön myötä kaikilla kunnilla on nyt samanlaiset mahdollisuudet tarjota e-aineistoja. Kaikkien kuntien e-aineistopalvelujen määrä ja valikoimat kasvavat huomattavasti. Alueellisen yhteistyön ansiosta kirjastot pystyvät tarjoamaan asiakkailleen tasa-arvoiset ja saavutettavammat e-aineistopalvelut. E-aineistojen ansiosta kirjaston palvelut eivät ole sidottuja tilaan, joten asiakkaan ei tarvitse mennä kirjastoon lainatakseen luettavaa, kuunneltavaa tai katsottavaa. Aineiston liikkuminen asiakkaalta toiselle ei vaadi aineiston kuljettamista, joten e-aineistojen käytössä nousevat esiin myös ekologiset arvot.

Palvelut ovat ilmaisia kirjastojen asiakkaille ja niitä pääsee käyttämään kaikilla Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen kirjastokorteilla ja PIN-koodilla. E-aineistopalveluiden käyttöön saa opastusta oman kirjaston henkilökunnalta.

Löydät eKirjastosta seuraavat palvelut:

Ellibs

Ellibs E-kirjoja ja e-äänikirjoja pääosin suomeksi

 

overdrive

OverDrive E-kirjoja ja e-äänikirjoja pääosin englanniksi

RedFox

RedFox Sanakirja Monikielinen sanakirja

 

eMagz

eMagz Kotimaisia aikakauslehtiä digitaalisina näköislehtinä

 

 

ePress

ePress Kotimaisia sanomalehtiä digitaalisina näköislehtinä

 

 

pressreader

Press Reader Sanoma- ja aikakauslehtiä yli 60 kielellä

 

rockway

Rockway Suomalainen soiton- ja laulunopetuksen verkkopalvelu

 

naxos music library

Naxos Music Library Klassisen musiikin kuuntelupalvelu

 

Naxos music library jazz

Naxos Music Library Jazz Jazzmusiikin kuuntelupalvelu

 

Naxos video library

Naxos Video Library Musiikkia sisältävä videopalvelu

Viddla -elokuvapalvelu

Viddla Elokuvien suoratoistopalvelu

 

Teknisistä haasteista johtuen ePress ja eMagz eivät tällä hetkellä toimi kirjaston langattomassa verkossa mobiililaitteilla. Kirjaston tietokoneilla nämä palvelut toimivat normaalisti.

eKirjaston verkkosivuilta löydät tarkemmat ohjeet palveluiden käyttöön. Saat neuvoja myös omasta kirjastostasi (neuvonta puh. (08) 6155 2423).

Asiaan liittyvät asiasanat: 

Uusimmat