Olet täällä

13.1.2020 - 16:55

PERUTTU! Aki Rissanen Trio ti 7.4. klo 19.00 Kouta-sali

Aki Rissanen credit Chris-Tomas Konieczny
Aki Rissanen Trio on kiistatta tämän hetken mielenkiintoisimpia kotimaisia jazzyhtyeitä.

 Arvostetun brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat kaksi ensimmäistä levyä (Amorandom, 2016 ja Another North, 2017) olivat vahva voimannäyttö yhtyeen kyvyistä, ja niiden myötä pianisti Aki Rissanen trioineen saavuttikin kansainvälisen läpimurron. Levyt esittelivät pianistin johtaman yhtenäisen trion, jossa mukana ovat maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Albumit saivat laajaa näkyvyyttä ja ylistäviä arvosteluita ennen kaikkea kansainvälisesti, ja nostivat Aki Rissanen Trion koko eurooppalaisen jazzkentän eturiviin.

Ulkomailla nykyään aktiivisesti esiintyvä yhtye julkaisi kolmannen levynsä Art In Motion syyskuussa 2019 niin ikään Edition Recordsin kautta.

- Ennen kaikkea uusi levy dokumentoi pitkäaikaisen trioni tämänhetkisen musiikillisen tilan. Olemme esittäneet musiikkia viime vuosina aktiivisesti niin kiertueilla kuin studiossa, ja yhteenhitsautuminen toivottavasti kuuluu uudessa musiikissamme, Rissanen kertoo. Levyn inspiraation lähteinä ovat olleet erityisesti länsi-eurooppalainen klassinen musiikki ja elektroninen tanssimusiikki.

- Nämä genret ovat olleet osa ilmaisuani koko jazzpianistin urani ajan. Opiskelin pitkään klassista pianonsoittoa, mutta samanaikaisesti olen ollut kiinnostunut elektronisen musiikin tekemisestä. Kun ryhdyin keräämään materiaalia uudelle triolevylle, huomasin palaavani kappaleisiin, rytmeihin ja melodioihin, joita kuulin ja soitin ollessani nuori, Rissanen kuvailee.

Levyn nimi, Art In Motion on sanaleikki trion alkukirjaimista sekä viittaus eurooppalaisen taidemusiikin vaikutteisiin. Levy sisältää trion originaalituotannon lisäksi musiikkia renessanssisäveltäjä Carlo Gesualdolta ja Einojuhani Rautavaaralta. Entäpä levyn nimen vihjaama liike?

- Olemme rytmisesti intensiivinen yhtye, jonka ilmaisuun on vaikuttanut elektronisen tanssimusiikin estetiikka. Keskitymme soittajien väliseen vuorovaikutukseen ja jatkamme pohjoismaista pianotrioperinnettä omasta näkökulmastamme. Me jazzmuusikot olemme muutenkin jatkuvassa liikkeessä, koska taidemuotomme ei koskaan seiso paikallaan!, Rissanen kertoo.

Kokoonpano:
Aki Rissanen - piano
Antti Lötjönen - kontrabasso
Teppo Mäkynen - rummut

Liput 20 € / 15 € Kajaani Infosta ja 1 h ennen konserttia ovelta (Kaikukortti)
 

Asiaan liittyvät asiasanat: 

Uusimmat