Olet täällä

10.7.2019 - 15:46

Lehtilukusali siirtyy omatoimikäyttöön viikonloppuisin

Lehtilukusalin omatoimikäyttö1
Pääkirjaston lehtilukusalin omatoimikäytön aloitus siirtyi teknisten ongelmien vuoksi viikolla perjantaille 19.7.2019.

Pääkirjaston lehtilukusali on käytettävissä myös omatoimiaikana, kun kirjaston henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimiaikana lehtilukusaliin pääsee sisään voimassaolevalla Kainet-kirjastokimpan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla. Pin-koodi on sama kuin kirjaston e-palveluissa, mm. verkkokirjastossa. Kirjastokortin ja pin-koodin saa asiakaspalvelutiskiltä kirjaston aukioloaikoina, henkilöllisyystodistusta näyttämällä.

Pääoven vasemmalla puolella pylväässä on kirjastokortin lukulaite, jolla ulko-ovi avautuu. Asiakkaiden tulee huolehtia siitä, että ovi menee lukkoon sisään tultaessa ja tilasta poistuttaessa. Asiakas on vastuussa samalla ovenavauksella kirjastoon tulevista henkilöistä. Tilassa on kameravalvonta.

Omatoimiaikana asiakkaat voivat lainata aineistoa automaatilla, käyttää asiakastietokoneita ja lukea lehtiä. Palautukset voi viedä palautusluukkuun, joka sijaitsee parkkipaikan puoleisen henkilökunnan oven vieressä.

Lehtilukusalin aukioloajat:
ma-to 9-19
pe 9-16

Lehtilukusali avoinna omatoimisena:
pe 16–19
la-su 9-19

Lehtikankaan lähikirjasto ja Otanmäen lehtilukusali ovat myös käytettävissä omatoimiaikoina. Lehtikankaan kirjastossa voi käyttää koko kirjastotilaa ja muun muassa noutaa sinne varatun aineiston. Kirjastokohtaiset aukioloajat voi tarkistaa tästä linkistä: http://www.kajaani.fi/fi/palvelut/kirjastot-ja-aukioloajat.

Asiakas on velvollinen noudattamaan omatoimikirjaston käyttösääntöjä:

Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan suostumus omatoimikirjaston käyttöön. Suostumus tehdään erillisellä lomakkeella kirjastossa.

Lehtilukusalin omatoimikäyttö

Sisäänpääsy lehtilukusaliin omatoimiaikana:

  • Työnnä kirjastokortti viivakoodi ylöspäin lukulaitteessa olevaan rakoon.
  • Näppäile pin-koodi. Pin-koodin saat asiakaspalvelutiskiltä kirjaston aukioloaikoina.
  • Invaoven lukko aukeaa, huolehdithan että ovi sulkeutuu perässäsi.
  • Olet vastuussa samalla ovenavauksella kirjastoon menevistä asiakkaista.

 

YouTubesta löytyy ohjevideo sisäänpääsyyn omatoimiaikana.

Asiaan liittyvät asiasanat: 

Uusimmat