Olet täällä

9.5.2019 - 10:00

KAMK avaa kaivosalan yhteistyötä Kiinaan

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) on määrätietoisesti rakentamassa kansainvälistä yhteistyötä jokaisella osaamisalallaan.

Kaivostekniikan osalta yhteistyötä on noin vuoden verran rakennettu Kiinan johtavien kaivosalan yliopistojen kanssa. Shangdongin teknillinen yliopisto, joka sijaitsee yhtä kaukana Kiinan pääkaupungista kuin Kajaani Helsingistä, on yksi Kiinan kaivosinsinöörejä kouluttavista yliopistoista.

Shangdongin teknillisen yliopiston johto, hallituksen puheenjohtaja Lyu Chuanyin johdolla vierailee KAMKilla perjantaina 10.5.2019. Tilaisuudessa allekirjoitetaan yhteistyösopimus Shangdongin teknillisen yliopiston ja KAMKin välillä. Ensimmäiset yhteistyön toimenpiteetkin ovat jo käynnissä. Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää yhdessä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa ensi kesänä kaivosalan kansainvälisen kesäkoulun. Kesäkouluun on tulossa yhteensä 25 kaivosalan opiskelijaa eri puolilta maailmaa, joista kuusi opiskelijaa on tulossa juuri Shangdongin teknillisestä yliopistosta.

”Kiina on suuri mahdollisuus KAMKille niin koulutuksessa kuin t&k-toiminnassakin. Kansainvälisen yhteistyön kautta KAMK pystyy laajentamaan omaa osaamistaan. Vähintäänkin yhtä tärkeää on saada Kainuuseen uusia opiskelijoita ja sitä kautta aikanaan elinkeinoelämälle uusia työntekijöitä. Tämä avaus rakentaa kaivosalalla koulutusyhteistyötä Kiinan johtavien kaivosalan yliopistojen kanssa antaa meille mahdollisuuden toteuttaa koulutus- ja aluekehitystehtäväämme kaivosteollisuuden tarpeisiin omien opiskelijaikäluokkiemme pienentyessä”, iloitsee KAMKin rehtori Matti Sarén.

Kajaanin ammattikorkeakoululla vierailevaan viisi henkiseen delegaatioon kuuluu Shangdongin teknillisen yliopiston hallituksen puheenjohtaja Lyu Chuanyin lisäksi kaivos-, liiketoiminta ja innovaatio- sekä kulttuurialan vastaavat dekaanit ja johtajat sekä kansainvälisyysyksikön edustaja. Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Matti Sarén vieraili yliopettaja Risto Oikarin ja Lapin AMKin kaivosalan lehtori Lauri Saarelaisen kanssa Shangdongin teknillisessä yliopistossa marraskuussa 2018.

Nyt tapahtuvalla vierailulla Shangdongin teknillisen yliopiston edustajat tutustuvat sekä Lapin ammattikorkeakoulun että Kajaanin ammattikorkeakoulun toimintaan. Vierailun yhteydessä allekirjoitetaan yhteistyösopimus KAMKilla kello 10 alkavassa tilaisuudessa sekä tutustutaan iltapäivällä Kajaanin ammattikorkeakoulun kaivosalan koulutus- ja t&k-toimintaan. Vierailu päättyy perjantai-iltana Kajaanin kaupungin tarjoamalle päivälliselle.

Median edustajat ovat tervetulleita allekirjoitustilaisuuteen Kajaanin ammattikorkeakoululle.

Lisätietoja:

Matti Sarén
rehtori
p. 044 7101 600
matti.saren@kamk.fi

Uusimmat