Olet täällä

7.11.2018 - 16:08

Kajaanilaisopiskelijat mukana tuotannossa - Pieniä suuria valheita -elokuva sai ensi-iltansa

Pieniä suuria valheita
Elokuva kuvattiin Kainuussa ja Kajaanin ammattiopiston opiskelijoita ja opettajia oli mukana tuotannossa.

Kainuussa kuvatun Matti Kinnusen ohjaaman Pieniä suuria valheita -elokuvan tuotannossa oli mukana kajaanilaisia opiskelijoita. Tällä viikolla ensi-iltansa saanut elokuva on kokonaisuudessaan kuvattu Kainuussa, kameran edessä on useita paikallisia näyttelijöitä ja kuvausryhmästäkin yli puolet on kainuulaisia.

Elokuvan Kainuun ammattiopiston edustus on vahva. KAO:n useiden eri alojen opiskelijat ja opettajat ovat olleet tiiviisti mukana elokuvan tuotannossa. Esimerkiksi matkailu- ravitsemis- ja talousalan opiskelijat pitivät huolta kuvausväen catering-palvelusta, logistiikka kuljetti näyttelijöitä ja kuvausvälineistöä ja puutarhalta saatiin rekvisiittaa kuvauksia varten.

KAO:n YritysAmis opettaja Marko Karvonen auttoi tuotantotiimiä kasaamaan avustajajoukon Kainuusta. Lahjakkaita avustajia löytyi läheltä lopulta niin paljon, ettei pääkaupunkiseudun casting-tilaisuuksia tarvinnut pitää.

Kuvauksia on tehty muun muassa Kajaanissa, Paltaniemellä, Otanmäessä, Sotkamossa ja Puolangalla. Kainuun ammattiopiston greenscreen -taustakangas mahdollisti kuvaukset myös studio-oloissa.

Uusimmat