Olet täällä

9.3.2016 - 15:10

Ympäristöteknisen toimialan kuukausitiedote, maaliskuu 2016

Rantapuisto leikkikenttä
Kajaanin kaupungin ympäristötekninen toimiala julkaisee kuukausitiedotteen toimialalle tyypillisistä ajankohtaisista asioista.

Tilakeskus

Tulossa
Nakertajan koulun vieressä sijaitseva monitoimikaukalon tulevaisuus on herättänyt keskustelua koulun laajennushankkeen yhteydessä. Monitoimikaukalo sijaitsee suunnitellun laajennusosan paikalla. Kaukalo joudutaan siirtämään, mikäli laajennushanke toteutuu nyt suunnitellulle paikalle. Kaukalolle on kuitenkin alustavasti jo katsottu tontilta uusi sijoituspaikka, mihin kaukalo on mahdollista siirtää laajennushankkeen yhteydessä.

Lisätietoja rakennusinsinööri Markus Hämäläinen, p. 044 4214 090, markus.hamalainen@kajaani.fi

Maankäyttö-, suunnittelu- ja viranomaistulosalue

Tulossa
Kajaanin kaupunki ja maanmittauslaitos valmistelevat yhdessä pilottihanketta, jossa lentokoneesta laserkeilataan kaupungin ydinkeskusta ja Kajaanin ympäristön keskeisimmät ranta-alueet. Laserkeilaustekniikka perustuu laserkeilaimen lähettämiin laserpulsseihin ja tarkkaan paikannukseen. Laserkeilauksella voidaan tuottaa yhteiskunnan eri tarpeisiin laserkeilausaineistoja, joiden perusteella saadaan kolmiulotteista tietoa maanpinnalla sijaitsevista kohteista sekä tarkkaa tietoa maanpinnan ja rakenteiden muodoista ja korkeuseroista. Tavoitteena on yhdistää kolmiulotteinen keilausaineisto ja Kajaanin kaupungin tarkka paikkatietoaineisto ja tuottaa tulevaan valtakunnalliseen maastotietokantaan kolmiulotteinen rakennusmalli kaikista keilausalueella olevista rakennuksista. Kajaanin kaupunki rakentaa ja mittaa keilausalueelle noin 30 tukipistesignaalia ja maksaa osan lentokonekeilauksesta.

Maanmittauslaitos hoitaa ilmakuvauskeilauksen osin omana työnä ja osin konsulttien kanssa yhteistyössä. Kajaanin kaupunki saa keilausaineiston käyttöönsä ja työn tuloksena syntyvän kolmiulotteisen rakennusmallin. Maanmittauslaitos saa pilottityöstä kokemuksia uudesta tavasta tuottaa yhteistyössä kaupungin kanssa tarkka kolmiulotteinen kartta. Tämä pilottihanke on osa ympäristöteknisen toimialan, Kajaanin Veden ja Loiste Sähköverkon yhteistä Älykäs kaupunki -hanketta.

Lisätietoja tekninen johtaja Timo Soininen, p. 044 7100 263, timo.soininen@kajaani.fi

Kunnallistekniikka ja liikunta

Ajankohtaista
Valmistautuminen kesän investointikohteiden rakentamiseen on käynnissä. Kätönlahdessa Joutsenpolku-Telkkätie saneerauskohteen urakoitsijaksi on kilpailutuksella valittu Kuljetuspolar Oy.

Komiaholla Peltokujan ja Rihmakujan saneerauksen tarjouspyynnöt julkaistaan lähipäivinä. Keskuskentän tekonurmen uusiminen on kilpailutettu ja urakoitsijaksi on valittu Saltex Oy. Kentän tekonurmenrakentaminen aloitetaan juhannukselta ja se kestää kolme viikkoa.

Lisätietoja kaupungininsinööri Matti Nousiainen, p. 044 7100 176, matti.nousiainen@kajaani.fi

Ulkoilu- ja virkistysalueet

Ajankohtaista
Hiihtolomaviikon aikana luistelukentät, päiväkotien ladut ja hiihtoladut ovat kaikki todella hyvässä kunnossa. Rehjan saaren kahvila ei ole toiminnassa tälle keväälle. Netin latukarttapäivitys on muilta osin ajantasainen, mutta Rehjan päivitys tapahtuu viiveellä. Ruuhijärvelle on tehty kalaistutuksia 4.3.2016, 300 kg. Ruuhijärven aukioloajat muuttuvat 14.3.2016 lähtien. Ruuhijärvi on auki ti - la klo 7-15 ja suljettu maanantaisin ja sunnuntaisin. Nämä aukioloajat ovat talvella pilkkikauden aikana.

Lisätietoja ulkoliikuntapaikat Jouko Hukkanen, p. 044 7100 288, jouko.hukkanen@kajaani.fi. Ruuhijärven valvojat, puhelin 044 7100 293.

Uusimmat