Olet täällä

17.2.2020 - 17:57

Vesiliikuntakeskus Kaukaveden kesän huoltotauko, palveluiden järjestäminen ja aukioloajat

Kaukavesi uima-altaalta kuva Kuvakeskus Hynninen
Kajaanin kaupungin vesiliikuntakeskus Kaukavedessä tehdään kesällä 2020 tavallista laajempi huolto, jossa uusitaan pääaltaan ja opetusaltaan pohjan laatoitus. Laatoitustyö tehdään pääurakoitsijan kanssa yhteistyössä.

Kaukavesi suljetaan 24.5.2020 jolloin aloitetaan pääallashuoneessa kahden altaan pohjien laatoitusten purku- ja korjaustyö. Urakan ensimmäinen vaihe kestää kolme viikkoa, jonka jälkeen Kaukavesi aukeaa uudestaan.  15.6.2020–24.8.2020 Kaukaveden kuntosali, pesutilat ja kylpyläosasto palvelee klo 8-19 arkisin ja viikonloppuisin 10–17. Kajaanin kaupunki jatkaa käyttäjille sarja- ja kausirannekkeiden voimassaoloaikaa.

Kaukaveden toiminnan jatkuvuuden ja usein toistuneiden laattaongelmien takia on laatoituksen uusiminen kokonaan kahden altaan pohjan osalta katsottu välttämättömäksi. Huoltotaukojen aikaisia laatoitusten osakorjauksia on tehty jo viitenä kesänä ja laattojen irtoilu on jatkunut. Tähän ratkaisuun on päädytty kaupungin ja urakoitsijan välisissä neuvotteluissa sekä asiantuntijoiden selvitysten perusteella.

Nyt tehtävän korjauksen jälkeen emme joudu laskemaan vesiä altaasta tulevina kesinä, mikä säästää altaan rakenteita, energiaa ja kustannuksia. Samalla voimme kehittää kesän palveluita kysynnän mukaan, kun huoltotaukojen pituutta voidaan lyhentää.” Aleksi Nyström liikuntapalvelupäällikkö.

”Laattojen irtoamisen syyksi on tutkimusten perusteella osoittautunut betonin kutistumisesta laatoitukseen aiheutuneet jännitykset, joita laatoitus ei ole kestänyt. Betonin materiaaliominaisuuteen kuuluva kutistuminen on voimakkainta kovettumisvaiheessa, mutta jatkuu sen jälkeenkin useita vuosia. Nyt allasrakenteiden betoni on jo 7 vuotta vanhaa. Alkuperäisessä laatoituksessa on jännityksiä ja kiinnitys on heikentynyt, minkä vuoksi laattoja irtoaa todennäköisesti jatkossakin jos laatoitusta ei uusita. Aikaisempina vuosina tehdyt paikkakorjaukset ovat pysyneet ehjinä.” Henri Summanen rakennuttajainsinööri

Kaukaveden kävijämäärä jatkoi nousuaan vuonna 2019 ja Kaukavedessä kävi 232 000 liikkujaa.

Lisätietoja antavat Aleksi Nyström p. 044 4214378 ja Henri Summanen p. 044 7100496

 

Uusimmat

Kainuun sote
7.4.2020
Kainuussa on 7.4.2020 mennessä 30 laboratoriotesteissä todettua koronavirustartuntaa. THLn palvelussa on edelleen viive, siksi todellinen tartuntojen ja testausten määrä Kainuussa on suurempi kuin...