Olet täällä

6.6.2018 - 13:17

Työttömien Keskusjärjestön pj. vieraili Kajaanissa

Työttömien Keskusjärjestö ry kuva Leena Valkonen
Työttömien Keskusjärjestö ry:n uusi puheenjohtaja Irma Hirsjärvi ja viestinnän asiantuntija vierailivat 5.6.2018 Kajaanin työvoimayhdistyksessä, joka on Työttömien Keskusjärjestön yksi jäsenyhdistyksistä.

Kajaanin Työvoimayhdistyksen organisoimassa keskustelutilaisuudessa kasvupalveluista olivat läsnä muun muassa Kajaani Työvoimayhdistyksen pj. Eero Salonen, kaupunginhallituksen pj Teuvo Hatva, Kainuun Nuotta ry Visa Veijola, Nakertaja-Helteenmäki kyläyhdistys Toni Heikkinen, Kainuun Nuotta ry Mauri Möttönen, KTY Piia Tuhkanen, KTY Eija Kemppainen, Kajaanin kaupungin työllisyysjaosto Raili Myllylä, Kajaanin kaupunki Anne Huotari ja Kainuun sote Maija Leinonen.

Kajaanin Työvoimayhdistyksellä on meneillään 25. toimintavuosi. Yhdistyksellä on kumppanuussopimus kaupungin kanssa.

Tilaisuudessa ilmi nousseita huolen aiheita oli, miten käy kolmannen sektorin toiminnan tulevassa maakuntamallissa. Työttömien yhdistykset ovat tähän mennessä olleet kunnille ja kaupungeille tärkeitä yhteistyökumppaneita. Lakiteksteissä kolmannelle sektorille ei ole määritelty roolia, tulevilla maakunnilla on päätösvalta, miten palvelut työttömille hankitaan.

Puheenjohtaja Irma Hirsjärvi pitää tärkeänä, että nyt keskustellaan etenkin vaikeasti työllistyvien asemasta ja palveluista. Menetetäänkö kolmannen sektorin erityisasiantuntemus ja osaaminen uudistuksissa.

 

 

Uusimmat