Olet täällä

6.4.2018 - 15:34

Työllisyyskumppanuutta jatketaan Kajaanissa

tiedotepohja20keltainen.jpg
Kajaanin kaupunki myöntää työllisyysavustusta alkuvuodesta järjestetyn avoimen hakumenettelyn perusteella yhteensä noin 250 000 € kahdeksalle kajaanilaiselle yhdistykselle. Kaupunki ja yhdistykset sopivat yhteistyöstä kaupungintalolla 6.4.2018 allekirjoitettavalla työllisyydenhoidon kumppanuussopimuksella.

Avustettavat yhdistykset tarjoavat yhteensä noin 400 kajaanilaiselle työttömälle matalalla kynnyksellä erilaisia työnteon ja osallistumisen mahdollisuuksia. Samalla työttömiä tuetaan työuralla etenemisessä mm. yrityskoordinaattorin valmennuksen avulla. Yhteinen tavoite on, että yhdistystyön kautta löytyisi mahdollisimman monelle polkuja kohti avointen työmarkkinoiden mahdollisuuksia. On tärkeää huomioida myös työttömien työvoimaresurssi useita toimialoja vaivaavan työvoimapulan ongelmaa ratkottaessa.

Kaupunki työllistää työttömiä myös itse. Yhdistykset toimivat kuitenkin tärkeänä kumppanina siinä, että työnteon, osallistumisen ja aktivoitumisen mahdollisuuksia löydetään mahdollisimman monelle. Työllisyyskumppanuutta kokeiltiin Kajaanissa sopimusperusteisesti ensimmäistä kertaa viime vuonna. Toiminta todettiin tulokselliseksi niin inhimillisten kuin kuntataloudellistenkin vaikutusten perusteella. Kolmannen sektorin rooli ja merkitys on tunnistettu Kajaanissa ja yhteistyötä halutaan edelleen jatkaa ja kehittää.

Lisätietoja Anne Huotari työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja Kajaanin kaupunki, p. 044 421 4049, anne.huotari(at)kajaani.fi                                   

Uusimmat