Olet täällä

10.8.2016 - 15:10

Talviaikataulut käyttöön Kajaanin seudun joukkoliikenteessä 11.8.2016 (Kainuu)

vaihda_walttiin.jpg
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Kajaanin kaupunki tiedottavat 9.8.2016. Kajaanin seudulle kuntien ja ELY-keskuksen hankkima talviliikenne käynnistyy 11.8.2016 alkaen. Talviaikataulut otetaan käyttöön sekä Kajaanin kaupunki- että seutuliikenteessä.

Talviaikataulut löytyvät Kajaanin kaupungin Internet-sivuilta (www.kajaani.fi). Seutuliikenteestä on saatavilla myös aikataulukirja sähköisessä muodossa. Lisäksi sivuilla on saatavilla muutakin tietoa, kuten reittikartat sekä matkalippujen hinnat. Talviliikenteestä on saatavilla painettu aikataulukirja viimeistään viikolla 33. Sen voi hakea mm. Kajaanin asiakaspalvelupisteestä, Kainuun alueen kunnanvirastoista ja sitä on jaossa linjojen 20-40 linja-autoissa (kts. liitteet).

Aikataulutiedot ovat saatavilla myös Kajaanin seudun joukkoliikenteen Facebook-sivuilta. Facebook-sivujen kautta tiedotetaan joukkoliikenteessä tapahtuneista muutoksista ja ajankohtaisista asioista nopeasti.

Kajaanin seudun joukkoliikenne -nimeä käytetään Kainuun maakunnan alueella liikennöitävästä joukkoliikenteestä, jonka hankkivat Kajaanin kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Seutuliikenteessä on käytössä linjanumerointi. Seutuliikennettä ajetaan Otanmäen ja Vuolijoen suunnista (linjat 11–12), Sotkamon ja Kuhmon suunnista (linjat 20–22), Paltamon ja Puolangan (linjat 30 ja 34) sekä Suomussalmen (linja 40) suunnista Kajaaniin ja takaisin.

Viranomaisten hankkimassa Kajaanin seutuliikenteessä on käytössä Waltti-lipputuotteet. Useilla yhteysväleillä liikennöidään myös markkinaehtoista liikennettä, jossa Waltti-liput eivät kelpaa. Markkinaehtoisen liikenteen aikataululutiedot ovat saatavilla Matkahuollon Internet-sivuilta ja liikennöitsijöiltä.

Waltti-matkakorttia voivat hyödyntää myös KELA:n matkatukea saavat keskiasteen opiskelijat. Lue lisää liitteestä.

Valtakunnallisesta Matka.fi-palvelusta löytyvät aikataulutiedot jopa pysäkin tarkkuudella. Kajaanin seudun joukkoliikenteen lisäksi palvelusta voi hakea koko maan joukkoliikenteen aikatauluja ja reittitietoja. Palvelu sisältää linja-autoliikenteen lisäksi myös juna- ja lentoliikenteen tiedot. Liikenneviraston toteuttamaa palvelua kehitetään paraikaa, ja uusi versio on tarkoitus julkaista syksyn 2016 aikana.

Linkit ja liitteet:

Lisätietoja:
Joukkoliikennevastaava Ari Hoppania, puh. 0295 038 245, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus (Kajaanin seutuliikenne)
Henkilöliikenteen asiantuntija Tiina Rusanen, puh. 044 421 4028, Kajaanin kaupunki (Kajaanin kaupunkiliikenne sekä Vuolijoki-Otanmäki-Mainua-suunnan liikenne).

Uusimmat