Olet täällä

12.9.2017 - 15:12

Swagin, pelon ja empatian reittejä Roudan syksyssä

Pelon ja empatian kartat promokuva Nanni Vapaavuori
Kainuulaisille tarjoutuu pian koettavaksi ainutlaatuinen kattaus Routa Companyn huolella valikoimaa nykytanssia. Yksi valtakunnan kuumimmista koreografeista, Sonya Lindfors, tuo Swag Lessons -esityskonseptinsa Kajaaniin sunnuntaina 22.10.2017 klo 15.

Luentoperformanssi tutkii mustuuden ja nykytaiteen rajapintaa hiphopkulttuurin kautta. Pyrkimyksenä on artikuloida ja siirtää eteenpäin hiphopin kokemuksellisuutta, yhteisöllisyyttä, kumouksellisuutta ja sosiopoliittisia juuria aikana jolloin mustasta popkulttuurista on tullut osa mainstreamia.

Swag Lessons hengailee rennosti, leikittelee hiphopin kehollisuudella, samplaa uutta ja vanhaa, sekä tuo ihmisiä yhteen keinonaan kulttuurille kaikista luonnollisin – yhdessä tanssiminen. Siksipä syyslomaviikolla on tarjolla kaikille yli 16-vuotiaille swagista kiinnostuneille työpajat ma 16.10. ja ti 17.10. klo 17.30. Esitys ja työpajat ovat Roudan kotinäyttämöllä Generaattorilla (Kauppakatu 36).

Swagia Lindforsin kanssa tutkivat Anniina Jääskeläinen, Erno Aaltonen, Mitja Nylund ja Laura Jantunen. Tapahtuma on Routa Companyn, Jojo – Oulun tanssin keskuksen ja UrbanApan tuottama.

Pelon ja Empatian Kartat tulee ensi-iltaan perjantaina 17.11.2017 klo 18. Lähtöpaikkana on Kajaanin taidemuseo, mistä esitys kulkee eri tilojen kautta Generaattorille. Viiden taiteilijan näkökulmista syntyvän esityksen lähtökohtana on ollut pohtia sitä, mitä pelko ja empatia ovat tämän päivän Suomessa ja miten niitä voisi taiteessa käsitellä. Esitykseen vaikuttavat myös työpajoihin osallistuneiden kajaanilaisten kirjoitukset ja tanssiliikemateriaali esityksen teemoista.

Mukana ovat ryhmän koollekutsuja, koreografi ja tanssitaiteilija Virva Talonen, tanssitaiteilija Johanna Karlberg, tanssitaiteilija Jenni Koistinen, tanssitaiteilija Esete Sutinen ja valo- ja tilasuunnittelija Nanni Vapaavuori. Jokainen taiteilija luo yhden osion tanssiteokseen. Näistä viidestä eri näkökulmasta syntyy Pelon ja Empatian Kartat. Äänisuunnittelusta vastaa kajaanilainen Juho Hannikainen.

Routa Company on mukana valtakunnallisessa Taidetestaajat-suurhankkeessa australialaisen Lucy Guerinin koreografialla I´m trying to tell you – Ymmärrätkö? Kajaanilais-joensuulais-melbournelaisena yhteistyönä syntynyt teos pohtii, kuinka erilaiset merkitykset ilmenevät ja katoavat, kun teatteri, tanssi ja kaksi kieltä sekoittuvat yhteen. Kainuun kasiluokkalaiset pääsevät kokemaan teoksen etkoineen ja jatkoineen 27.11. Kaukametsässä.

Tanssillinen Kekrijuhla on Routa Companyn ja Kajaani Dance -tanssikoulun toteuttama, tanssin iloa ja yhteisöllisyyttä tuottava yhteistanssi osana kulttuuriosuuskunta G-voiman vuosittain järjestämää Kekrijuhlaa. Se on myös osa Suomi 100-juhlavuoden ohjelmistoa. Tarkoituksena on levittää tanssin iloa ja osallistaa kaupunkilaiset yhteiseen tanssiin pyhäinpäivänä 4.11. rantapuistossa.

Lisätietoja Roudan taiteellinen johtaja Saku Koistinen p. 044 3231 588. Lippuvaraukset tuottaja Miia Kauppinen miia(at)routacompany.fi ja p. 044 0556 977.

Uusimmat