Olet täällä

12.6.2018 - 12:41

Runoviikko, Markkinakatu ja muut Kajaanin kesätapahtumat

Runovartti
Kajaanin kaupunki järjestää perinteisen Markkinakatu -tapahtuman Kauppakadulla aina heinäkuun alussa. Tapahtuma on ajoittunut Kajaanin Runoviikon yhteyteen toimien sen oheisohjelmana. Vuoden 1983 pienimuotoinen, kodikas tapahtuma on tuonut eloa kaupunkiin jo vuosien ajan ja vuodesta toiseen on myyjiä saapunut Markkinakadulle Kainuun ulkopuoleltakin.

Myyntipaikkoja on noin 130. Myyntipaikkavarauksia voi tehdä sähköisen haun kautta www.kajaani.fi/markkinakatu  Varauksia ovat tehneet yritykset, yhteisöt ja järjestöt, yksityiset henkilöt ja mukana on Kauppakadun yrittäjiä.  Markkinakadulle tulevat myyntituotteet ovat odotettuja ja kirjo on laaja. Markkinakatu tarjoaa nähtävää ja kotiin vietävää jokaiseen makuun.

Markkinakatu rakentuu aikaisempien vuosien mukaisesti. Ruokakojut sijoittuvat pääsääntöisesti Raatihuoneentorin ja Kauppakatu - Kirkkokatu katuosuudelle. Pelastussuunnitelma toimintaohjeineen laaditaan yhteistyössä pelastuslaitoksen kanssa vastaamaan Markkinakadun tuomiin haasteisiin. Kauppakatu sulkeutuu liikenteeltä myyntikojujen pystyttämistä varten aina Markkinakatua edeltävänä iltana ja avautuen Markkinakadun päätyttyä noin klo 18.00 mennessä. Pyydämme huomioimaan, ettei ajoneuvoja pysäköitäisi Kauppakadulle enää edeltävän illan ja yön väliselle ajalle.

Markkinakadun myyntiajat ovat keskiviikkona klo 10.00 – 18.00, torstaina sekä perjantaina klo 9.00 - 18.00 ja lauantaina klo 9.00 - 16.00.

Kauppakatu muuttuu tapahtuman aikana kävelykaduksi. Markkinakadun avajaisia vietetään Raatihuoneentorin esiintymislavalla aina keskiviikkoisin ensimmäisenä Markkinakatu päivänä klo 11.00. Esiintymislava esiintyjineen tarjoaa ohjelmaa keskiviikosta klo 10.00 alkaen aina lauantaihin. Ohjelma on pyritty teemoittamaan; keskiviikon koko kansan makuun, torstaina tunnelmoidaan ja perjantain ohjelmassa nuorison musiikkimaku huomioiden. Lauantain ohjelmaa vietetään vauvasta vaariin lapsiperheitä ajatellen.

Kajaanin Kauppatori toimii kuten ennenkin torimyyntipaikkana tarjoten kesätuotteita kulkijoille.  Kauppatorille on sijoittunut myös Markkinakatu myyjiä ja torilla on kesäkahvila-toimintaa.

Kesätapahtumat tuovat pöhinää Kajaaniin

Kauppatorin lauantaiset Torisoitot ja Raatihuoneentorin keskiviikkoiset Lauluillat lauletaan kesäkuun puolesta välistä alkaen.
Pietarin päivää Piknikin merkeissä vietetään Kajaanin kaupungin perustajan Kreivi Pietari Brahen nimipäivänä 29.6. klo 11.00 alkaen Kauppatorilla.

Kajaani Fest Lammen Loiskeet musiikkitapahtuma tarjoaa ohjelmaa Kaupunginlammen alueella ja Kajaanihallissa viime kesäiseen tapaan.  
Kesäretken voi tehdä Vuolijoen Riihipihan museoon ja kesäkahvilaan. Vuolijoen Riihipihalla vietetään kesäpäiviä 11. – 12.7.2020. Lisätietoja www.riihipiha.fi
Otanmäen maauimala tarjoaa uinti – ja piknikretki mahdollisuuden touko-elokuulla. Aukioloajat ovat ma – pe klo 12.00 – 19.00 ja la – su 12.00 – 17.00 (juhannuksen suljettu).
Kajaanin Matkailuoppaiden opastetut kävelyt vanhalla hautausmaalla, opastetut kävelykierrokset maanantaisin ja opastetut kaupunkikiertoajelut tiistaisin tarjoavat paikallista historian tietoa kuulijoilleen.
Kaupunkikiertoajeluissa pääset tutustumaan myös Paltaniemelle Eino Leinon lapsuusmaisemiin.Opastettuja kaupunkikierroksia järjetetään myös esteettöminä invataksilla.
Elämää Linnassa - lasten kierroksia järjestetään 3.6., 1.7., ja 5.8.

Kajaani tuo kesätapahtumiin rikkautta myös Tervakanavan soutunäytöksillä. Soutunäytöksiä järjestetään kesälauantaisin.  Tervetuloa kuulemaan ja näkemään historian havinaa Kajaanissa!

Lisätietoja ja kesätapahtumien aikatauluja www.kajaani.fi/tapahtumat
Ilmoitamme keskiviikon Koti-Kajaanissa viikoittain viikkokohtaiset kaupunkitapahtumat.
Tapahtumat löytyvät http://www.menoinfo.fi tapahtumakalenterista.

Tapahtumien järjestäjänä yhteistyössä ovat Kajaanin kaupunki ja eri yhteistyötahot.
Muutokset ovat mahdollisia.

Lisätietoja:
Satu Pyykkönen tapahtumasihteeri, p 044 7100 058, satu.pyykkonen@kajaani.fi ja Kajaani Info p.08 – 61552555

 

Uusimmat