Olet täällä

29.1.2019 - 16:14

Rakennusvalvonta on ottanut käyttöön sähköisen lupa-asioiden käsittelyn ja arkistoinnin vuoden 2019 alusta

Rakennusvalvonta-aula
Kajaanin kaupungin rakennusvalvonnassa on otettu käyttöön vuoden 2019 alusta rakennus-, toimenpide- ja maisematyölupapäätöksien sähköinen allekirjoitus sekä lupahakemusasiakirjojen sähköinen arkistointi. Kaikista hakemuksista jo lähes 90 % tehdään sähköisessä palvelussa ja sen käyttöä suositellaan.

Sähköisesti saapuneet lupahakemukset käsitellään ja niistä julkaistaan päätökset asiointipalvelussa. Jatkossa myös lupa-asioita koskevat liitteet, esimerkiksi rakennuspiirustukset, toimitetaan yksinomaan asiointipalvelun kautta ja ne leimataan järjestelmässä. Lupapäätökset sekä leimatut piirustukset löytyvät keskitetysti asiointipalvelusta.

Vanhasta rakennuspiirustuksien paperiarkistosta suurin osa on skannattu sähköiseen arkistoon ja tiedostot ovat maksua vastaan kuntalaisten saatavilla. Seuraava vaihe sähköisessä palvelussa on ns. kauppapaikan perustaminen, jossa kuntalaiset saavat lunastaa rakennuspiirustukset itsenäisesti verkkokaupasta.

Kajaani on yksi edelläkävijöistä valtakunnallisella tasolla sähköisten lupa-asioiden käsittelyssä. Kajaanilla on käytössään Trimble Solutions Oy:n ePermit-palvelu. Sähköinen asiointipalvelu löytyy Kajaanin kaupungin verkkosivuilta osoitteessa: https://asiointi.kajaani.fi/epermit

Infotilaisuus tiistaina 12.2.2019 klo 13

Rakennusvalvonta järjestää infotilaisuuden sähköisestä lupa-asioiden käsittelystä tiistaina 12.2.2019 klo 13 Kajaanin kaupungintalolla kokoushuone Brahessa.

Lisätietoja sähköisistä palveluista antaa Kajaanin kaupungin rakennusvalvonta, Karita Kuittinen, puh. 044 4214 377.

Uusimmat