Olet täällä

12.2.2020 - 13:11

Rajoittamattomia pysäköintipaikkoja lisätään matkakeskukseen - vastaa matkakeskuksen pysäköintikyselyyn

Matkakeskus rautatieasema ilmakuva 2019 Kuva Jukka Laukkanen
Matkakeskuksen kiekkopaikoista muutetaan osa aikarajoittamattomiksi. Syy muutokseen on palaute pitkäaikaisen pysäköinnin riittämättömyydestä.

LINKKI KYSELYYN

 

Matkakeskuksen alueella on käytössä yhteensä 85 pysäköintipaikkaa matkakeskuksen asiakkaille. Näistä 45 paikkaa on rajoittamattomia ja 40 aikarajoitettuja pysäköintipaikkoja. Lisäksi alueella on kolme inva-paikkaa sekä useita taksipaikkoja. Lyhytaikaista pysäköintitilaa tarvitaan noudettaessa ja saattaessa matkalaisia asemalle. Pidempi aikaista pysäköintitilaa tarvitaan pitkänmatkan matkalaisille. Kaupungin haasteena on tarjota matkakeskuksen pysäköinti vastaamaan asiakastarpeita mahdollisimman hyvin.

Kajaanin kaupunki käy läpi kuntalaisten palautteet ja pyrkii edistämään alueen käyttömukavuutta parhaansa mukaan. On havaittu, että pitkänmatkan asiakkaille nykyiset pysäköintitilat eivät riitä. Uutena muutoksena pitempiaikaista pysäköintitilaa lisätään ja vastaavasti lyhytaikaista pysäköintitilaa vähennetään. Muutoksessa 13 aikarajoitettua pysäköintipaikkaa muutetaan rajoittamattomiksi. Muutoksen jälkeen alueen pysäköintipaikkoista on 58 rajoittamatonta ja 27 aikarajoitettua. Uuden pysäköintimuutoksen myötä kaupunki tarkkailee alueen käyttötarkoitusta tiiviisti yhdessä pysäköinninvalvonnan kanssa.

Kajaanin kaupunki kehittää aluetta ja pyrkii vastaamaan asiakastarpeisiin. Kajaanin kaupungin nettisivuilla (linkki ylhäällä) voi osallistua keskusteluun ja antaa palautetta matkakeskuksen pysäköinnin kehittämiseksi helmikuun loppuun saakka.

Lisätietoja asiasta antavat suunnitteluinsinööri Teemu Rissanen, puh. 044 7100 360 sekä suunnittelupäällikkö Jari Kauppinen, puh. 044 7100 034, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi(at)kajaani.fi.

Uusimmat

Kajaanin seudun joukkoliikenne
21.9.2020
Kajaanin kaupunki on laatimassa uutta joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnitelmaa. Kyselyllä selvitetään kajaanilaisten näkemyksiä kaupunkiliikenteen kehittämiseen liittyen ja kartoitetaan...