Olet täällä

8.10.2020 - 13:21

Perusopetus ohjeistaa varautumaan

Tiedotepohja Kajaani sininen
Kajaanin perusopetus on ohjeistanut henkilöstöä ja huoltajia varautumiseen ja maskien jakamiseen liittyen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kasvomaskisuositus on jaettu koronaepidemian eri vaiheisiin: perustasoon, kiihtymisvaiheeseen ja leviämisvaiheeseen. Koronaepidemiatilanne on Kainuussa toistaiseksi rauhallinen ja olemme perustasolla.

Viikolla 42 Kajaanin perusopetuksessa vietetään syyslomaa. Koska koronaepidemia-tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti, perusopetus varautuu mahdollisiin muutoksiin ohjeistamalla oppilaita ja henkilökuntaa säilyttämään kaikki oppi-
materiaalit ja työvälineet kotona.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antaman maskisuosituksen kolmannessa vaiheessa, eli leviämisvaiheessa, maskisuositus astuisi voimaan myös yläkouluissa koulupäivän aikana. Perusopetus on varautunut tähän hankkimalla kouluille kangasmaskeja. Maskit jaetaan oppilaille, mikäli koronaepidemiatilanne niin vaatii.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (thl.fi) muistuttaa, että koulujen syyslomalla on kiinnitettävä erityistä huomiota hygieniaan, turvaväleihin ja maskien käyttöön. Koululaisten syyslomaviikoilla moni suomalainen matkailee kotimaassa.

Lisätietoja antaa vs. perusopetuksen tulosalueen johtaja Jaakko Vehkaperä, puh. 044 714 7621.

__________

Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille

Kajaanin kaupungin verkkosivujen koronainfo sivustolle (www.kajaani.fi/korona) on koottu ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta, palveluista ja toimintaohjeista Kajaanissa.
Kajaanin kaupungin Facebook www.facebook.com/kajaaninkaupunki

Uusimmat