Olet täällä

1.6.2018 - 10:22

Nuori teatteri -leiri yli 13-vuotiaille nuorille kesäkuussa

Nuori_teatteri_leiriohjaajat_Karoliina_ja_Sanna_Kuva_Anja_Pietarinen.jpg
Nuori teatteri -leiri 9.-15.6. Kainuun Opistolla, Paltamon Mieslahdessa

Nuori teatteri -leiri yli 13-vuotiaille

 

Nuori teatteri -kurssilla tutustutaan tänä vuonna teatterin ja esittävän taiteen eri muotoihin tanssiteatterin, naamioteatterin, improvisaation ja näyttämötaistelun kautta. Näissä lajeissa harjoitamme näyttelemisen perustaitoja ja kokonaisvaltaista fyysistä ilmaisua. Teemme pienimuotoisia demoja sekä yhteisen päätösesityksen, joka perustuu tapahtuman aikana tehtäviin harjoitteisiin.

Koulutustapahtumaan voidaan ottaa ilmoittautumisjärjestyksessä 50 nuorta (13–20 v). Osallistujat ovat tulleet vuosittain eri puolilta Suomea painottuen Oulun lääniin ja Kainuuseen. Aikaisempi teatterikokemus ei ole välttämätöntä. Tärkeintä on innostunut mieli ja halu oppia.

Ohjaajina vuonna 2018 toimivat Heidi Naakka, Karoliina KuvajaSanna Heikkinen ja Sami Sainio.

Koulutustapahtuman ohjaajat ovat saaneet ammatillisen pätevyyden alan johtavissa oppilaitoksissa ja ovat ansioituneita oman alansa taiteilijoita sekä kouluttajia.

ESITYKSET

Koulutustapahtuma huipentuu yleisötilaisuuteen torstaina 14.6.2018 klo 17.30.

HINNAT

Kurssimaksu on 200 euroa, joka sisältää opetuksen, ohjauksen, majoituksen 2–3 hh huoneissa sekä ruokailut aamupalasta iltapalaan saakka.

TIEDUSTELUT

Kainuun Opisto kurssisihteeri Sinikka Korhonen puh. 044 299 0826, sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

Vastaava ohjaaja Sami Sainio puh. 044 276 9904, sainarin_sami@hotmail.com
 

Tervetuloa Nuoren Teatteri -koulutustapahtumaan oppimaan ja viihtymään!

OHJAAJAT KESÄLLÄ 2018

Heidi Naakka (s.1976) valmistui tanssin opettajaksi Turun Amk:n Taideakatemiasta keväällä 2001 ja tanssijaksi Tukholman Tanssikorkeakoulusta keväällä 2002. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli freelancer-tanssijana ja esiintyi mm. Sasha Pepelyaevin, Alpo Aaltokosken, Reijo Kelan ja Kirsi Törmin teoksissa. Freelancer vuosina Heidi nähtiin mm. Turun Aurinkobaletin, Helsingin kaupunginteatterin ja Kajaanilaisen Routa -tuotannon näyttämöillä.

Syksyllä 2006 Heidi kiinnitettiin yhteen maamme merkittävimmistä nykytanssiryhmistä, Helsingin kaupunginteatterin Helsinki Dance Comany -tanssiryhmään, missä Naakka tanssii edelleen. Mieleenpainuvimpina töinään kaupunginteatterin tanssiryhmässä Heidi pitää teoksia Toinen puoli tiikeriä, kor. Linda Kapatanea ja Josef Frucek, XPSD, kor. Kenneth Kvarnström, Kaikelle katoavalle, kor. Eeva Muilu sekä koreografi Jyrki Karttusen Keijukaisneuvos Koo ja Jemina-The Great American Show. Tanssiryhmän tuotantojen lisäksi Heidi on esiintynyt useissa Helsingin kaupunginteatterin musikaaleissa mm. Kaunotar ja Hirviö, Wicked, Shrek ja Myrskyluodon Maija.

Heidiä on kiitetty taitavaksi tanssijaksi ja monipuoliseksi ja valovoimaiseksi esiintyjäksi.Hän on tehnyt tanssijantyönsä rinnalla myös koreografioita ja useita opetusvierailuja tanssinopettajana. Heidi on opettanut Nuorten teatterileirillä vuosina 2014–2017.

Heidi on myös kehon palautumista edistävän ja syväjännityksiä kehossa vapauttavan TRE -stressinpurkumenetelmän sertifioitu ohjaaja.

Sanna Heikkinen (s.1979) on sotkamolaislähtöinen teatteriohjaaja ja teatterin moniottelija. Sanna harrasti teatteria nuoruusvuosinaan sekä Teatteri Havukassa että lukuisilla 90-luvulla Kainuussa järjestetyillä teatterikursseilla. Kevään 1998 Sanna toimi näyttämöassistenttina Kajaanin kaupunginteatterissa, josta hän siirtyi musiikkiteatterilinjalle Varsinais-Suomen kansanopistoon. Teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Sanna valmistui Helsingin AMK Stadiasta vuonna 2003 ja Tampereen yliopistosta hän valmistui vuonna 2006 teatterin ja draaman tutkijaksi (FM). Gradussaan Sanna käsitteli mm. devisingia eli ei-tekstilähtöistä teatteria.

Heikkinen on toiminut vuodesta 2007 alkaen Kajaanin kaupunginteatterissa alueteatterituottajana toimenkuvanaan kiertuejärjestelyt, yleisötyö ja teatterikasvatus sekä ohjaaminen. Lisäksi Heikkinen on työskennellyt sivutoimisesti sotkamolaisen Teatteri Havukan ohjaajana sekä Sotkamon kansalaisopiston näyttämötaiteen tuntiopettajana.

Vuodesta 1996 alkaen Heikkinen on vetänyt vuosittain lukuisia kerhoja, kursseja ja projekteja eri puolilla Suomea, mm. Helsingissä, Tampereella, Sotkamossa ja Kajaanissa. Hän on ohjannut noin 30 esitystä, joista kymmenkunta on ollut omia näytelmätekstejä ja dramatisointeja. Teatteriohjaajana Sanna Heikkinen on aihe-, ryhmä- ja yhteisölähtöinen esitysten tekijä, jonka vahvuus on monipuolinen teatterin ja esitystaiteen tuntemus.

Karoliina Kuvaja (s.1988) on Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2013 valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka on ennen ja jälkeen valmistumisensa työskennellyt tiiviisti kajaanilaisessa ja kainuulaisessa kulttuurikentässä. Kuvaja on teatterintekijä, joka taitaa teatterialaa ohjaajantyöstä tuottajuuteen ja pedagogiasta esiintyjyyteen. Kuvaja harrastaa ajoittain myös teatteritekniikkaa. Hän on työskennellyt muun muassa Vaara-kollektiivissa, Teatteri Takomolla, Kom-Teatterissa, Kajaanin Kaupunginteatterissa sekä Tampereen Ylioppilasteatterilla. Kuvajan pyrkimyksenä on päästä elämässään pysyvästi klovnin tilaan, jossa on vain tyhjä pää, läsnäolo ja armo.

Sami Sainio (s.1989) on Paltamolaislähtöinen teatterintekijä, jonka teatterin tekemisen juuret ovat vahvasti Kainuussa mm. Nuoressa teatterissa. Sainio valmistui teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun Taideakatemiasta vuonna 2014 ja on sen jälkeen esiintynyt, kouluttanut ja ohjannut harrastajia Kainuussa, Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Vuosien 2016–2017 aikana hän opiskeli fyysistä teatteria kansaivälisessä Commedia koulussa Tanskassa Kööpenhaminassa. Ulkomailla hän on kerryttänyt osaamistaan myös näyttämötaistelun parissa pohjoismaisessa NSFS (NordicStageFightSociety) yhdistyksessä. Näiden lisäksi Sainio valmistui keväällä 2018 TRE - stressinpurkumenetelmän ohjaajaksi. Hänen viimeisin ohjaustyö on ollut vankilateatteriesitys, mikä toteutettiin yhteistyössä Sukevan vankilan, Kajaanin kaupunginteatterin ja Taittuu Ry:n toimesta. Nuoressa teatterissa Sainio on toiminut ohjaajana vuodesta 2012 lähtien ja tänä kesänä hän toimii koulutustapahtuman taiteellisena johtajana.

Kuvassa Karoliina Kuvaja ja Sanna Heikkinen. Kuva Anja Pietarinen.

Uusimmat