Olet täällä

29.8.2018 - 13:34

Muutos Kajaanin taidemuseon syksyn näyttelyohjelmaan

Kajaanin taidemuseon logo
Kajaanin taidemuseossa alkaa remontti syyskuun alussa ja sen vuoksi museon näyttelytoiminta on tauolla joulukuun alkuun asti. Taidemuseon seuraava näyttely on 2.12. yleisölle avautuva kuhmolaisen taiteilijan Urho Kähkösen Kuin kukkiva oksa. Taidemuseo joutuu siis perumaan remontin vuoksi näyttelyohjelmaan loka-marraskuulle merkityn Kattaus omista kokoelmista -näyttelyn.

Museon omia kokoelmia esittelevän näyttelyn toteuttaminen siirretään lähitulevaisuuteen. Syyskuun osalta tauko on ennakoitu näyttelyohjelmassa.

Remontilla parannetaan oleellisella tavalla Kajaanin taidemuseon esteettömyyttä ja saavutettavuutta. Museorakennukseen asennetaan hissi ja samalla parannetaan museon esteetöntä sisäänkäyntiä. Arkkitehti Eino Pitkäsen suunnittelema, vuonna 1936 poliisilaitokseksi valmistunut, rakennus sai myös kesän 2018 aikana uuden ilmeen, kun julkisivu sai uuden maalipinnan. 

Näyttelytauon museon henkilökunta käyttää kokoelmatyöhön. Kokoelmat ovat saaneet uudet säilytystilat ja tauko tarjoaa mahdollisuuden keskittyä kokoelmien siirtoon.

Kajaanin taidemuseon vuotuinen kävijämäärä tulee nousemaan remonttitauosta huolimatta, sillä taidemuseon vuoden 2018 näyttelyt ovat keränneet jo alkuvuoden aikana noin 12000 näyttelyvierasta. Suurimmat kävijämäärät keräsivät keväällä esillä ollut Näkyväksi neulottu –näyttely, johon tutustui noin 7200 kävijää ja juuri päättynyt Vexi Salmen kokoelma –näyttely, johon tutustui kesän aikana noin 4000 kävijää. Viime vuonna taidemuseon näyttelyissä vieraili noin 8900 näyttelyvierasta.

Lisätiedot ja tiedustelut Soile Ollikainen ma. intendentti, Kajaanin taidemuseo soile.ollikainen(at)kajaani.fi, p. +358 44 4214 193.

Kajaanin taidemuseo
Linnankatu 14
87100 Kajaani

taidemuseo(at)kajaani.fi
www.kajaani.fi/taidemuseo
www.facebook.com/kajaanintaidemuseo
www.instagram.com/kajaanintaidemuseo

Uusimmat