Olet täällä

28.6.2019 - 13:13

Markkinakatu valtaa jälleen koko kaupunkikeskustan

Markkinakatu
Kajaanin kaupunki järjestää perinteisen Markkinakatu -tapahtuman Kauppakadulla 1.- 4.7.2020 jo 38. kerran. Tapahtuma ajoittuu Kajaanin Runoviikon (1.-5.7.2020) yhteyteen.

Vuoden 1983 pienimuotoinen, kodikas tapahtuma on tuonut eloa kaupunkiin jo vuosien ajan ja vuodesta toiseen on myyjiä saapunut Markkinakadulle Kainuun ulkopuoleltakin. Myyntipaikkoja on noin 130 ja muutamia paikkoja on vielä varattavissa www.kajaani.fi/markkinakatu.

Markkinakatu on 1. – 4.7.2020, keskiviikkona klo 10–18, torstaina ja perjantaina klo 9 – 18 ja lauantaina klo 9 – 16.

Kajaanin Kauppakatu suljetaan liikenteeltä aina Markkinakatua edeltävänä iltana väliltä Lönnrotinkatu-Kirkkokatu. Pyydämme huomioimaan, ettei ajoneuvoja pysäköitäisi Kauppakadulle enää illan ja yön välisenä aikana. Kauppakatu avataan siivous- ym. puhdistustöiden jälkeen lauantaina noin kello 18. S – Marketin kiinteistön remonttityömaa voi aiheuttaa muutoksia markkinakadun järjestelyihin. Pyydämme huomioimaan tämän markkinakadulla liikkuessa.

Myyntipaikan varauksia ovat tehneet yritykset, yhteisöt ja järjestöt sekä yksityiset henkilöt. Mukana on Kauppakadun kivijalkayrittäjiä ja kauppiasyhdistyksen jäsenyrityksiä.

Markkinakatu rakentuu aikaisempien vuosie mukaisesti. Ruokakojut sijoittuvat pääsääntöisesti Raatihuoneentorin ja Kauppakatu-Kirkkokatu katuosuudelle. Markkinakadun osuudella Kirkkokatu-Koivukoskenkatu myyntikojut sijoittuvat selät vastakkain. Pelastussuunnitelma toimintaohjeineen on laadittu yhdessä pelastuslaitoksen kanssa.

Markkinakadun avajaisia vietetään Raatihuoneentorin esiintymislavalla keskiviikkona 1.7.2019 klo 11.00. Raatihuoneentorin lavalla on ohjelmaa keskiviikosta klo 10.00 alkaen aina lauantaihin saakka.

Kauppatori toimii kuten ennenkin torimyyntipaikkana ja kesäkulkijat voivat ostaa torilta kesätuotteita tai juoda kahvit torikahviossa.

Kesätapahtumat tuovat pöhinää Kajaaniin

Kajaanissa on tarjolla kesäisin tapahtumia niin kulttuurin kuin liikunnan nälkäisille. Kaupunginlammen ja Monitoimikentän alueelle sijoittuva Kajaani Fest 3.- 4.7.2020 tarjoaa musiikillista ohjelmaa. Kesäretken voi tehdä Vuolijoen Riihipihan kesäpäiville 11.– 12.7.2019 tai käydä virkistysuinnilla Otanmäen maauimalassa, joka on avoinna ma–pe klo 12–19 ja la–su 12–17. Kajaanin Matkailuoppaiden opastetut kävelyt vanhalla hautausmaalla, Elämää Linnassa - lasten kierrokset, maanantaiset kävelykierrokset ja tiistaiset kaupunkikiertoajelut tarjoavat historian havinaa. Kesätapahtumiin tuo rikkautta myös Tervakanavan tervaveneen soutunäytökset. Kesän ensimmäinen näytös on Tervakanavalla lauantaina 4.7.2020. Kainuun Rastiviikko 28.6.– 3.7.2020 sijoittuu tänä vuonna Suomussalmen maastoon.

Tapahtumien järjestäjänä yhteistyössä ovat Kajaanin kaupunki ja eri yhteistyötahot. Tapahtumissa on säävaraus ja muutokset ovat mahdollisia.

Lisätietoja Satu Pyykkönen tapahtumasihteeri, p. 044 7100 058, satu.pyykkonen(at)kajaani.fi.

Tapahtumista lisätietoa:
www.kajaani.fi/tapahtumat

www.menoinfo.fi

www.visitkajaani.fi

www.kajaani.fi

Uusimmat