Olet täällä

23.4.2020 - 14:31

Markkinakatu siirtyy ja Kauppakadun katuremonttia aikaistetaan

Markkinakadulla on paljon ihmisiä
Kajaanin kaupunki ei järjestä Markkinakatua heinäkuussa koronatilanteen vuoksi vaan pyrkii siirtämään sen myöhempään ajankohtaan. Kajaanin Kauppakadun ensi kesän saneeraus aikaistuu.

Kajaanin kaupunki ei järjestä Markkinakatua heinäkuussa koronatilanteen vuoksi vaan pyrkii siirtämään sen myöhempään ajankohtaan. Hallitus linjasi keskiviikkona 22.4.2020, että yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltoa on syytä jatkaa ainakin 31. heinäkuuta saakka. Markkinakatu oli suunniteltu pidettäväksi 1.-4.7.2020.

Mikäli koronatilanne sallii, Markkinakatu järjestetään myöhemmin loppukesästä tai syksyllä. Mahdollinen ajankohta on esimerkiksi Kauppakadun saneerauksen valmistuminen syyskuulla. Suomen hallitus tekee loppukesän ja alkusyksyn tilaisuuksien osalta arvioinnin viimeistään kesäkuun alussa.

Myyntipaikkojen sähköisen haun ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin muun muassa Kajaanin kaupungin verkkosivuilla www.kajaani.fi/markkinakatu.

Kauppakadun saneeraus alkaa kesäkuussa

Kajaanin Kauppakadun ensi kesän saneeraus aikaistuu. Lönnrotin- ja Koivukoskenkadun välisen osuuden urakointi on tarkoitus aloittaa jo kesäkuun alkupuolella, jolloin se valmistuisi jo syyskuun alkupuolella. Alun perin urakka oli suunniteltu tehtäväksi 13.7.-9.10.2020.

Tarkka aikataulu aloittamisesta selviää sen mukaan, miten kivitoimittaja pystyy toimittamaan graniittikiveä. Urakan aikana autoliikenne Kauppakadulla joudutaan sulkemaan Lönnrotin- ja Koivukoskenkadun välisellä osuudella. Kevytliikenne sallitaan urakka-alueella koko saneerauksen ajan, ja huoltoliikenne pyritään järjestämään kiinteistöille. Urakoitsija huolehtii, että pääsy Kauppakadun liikkeisiin onnistuu saneerauksenkin aikana.

Lisätiedot:

Markkinakadusta:
tapahtumasihteeri
Satu Pyykkönen
044 710 0058

satu.pyykkonen@kajaani.fi

Katu-urakasta:
rakennuttajainsinööri
Teemu Hurskainen
044 710 0625

teemu.hurskainen@kajaani.fi

 

 

Uusimmat