Olet täällä

27.3.2020 - 13:28

Linja-autovuorojen keskeytykset jatkuvat (Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu)

Kajaanin seudun joukkoliikenne
Koronavirustilanteen kiristymisen vuoksi linja-autoliikenteen poikkeukset jatkuvat. Maanantaista 30.3.2020 alkaen jää matkustajamäärien vähenemisen vuoksi ajamatta myös muuta ELY-keskuksen järjestämää linja-autoliikennettä, kuten työmatka-, asiointi- ja liityntäyhteyksiä.

ELY-keskus tiedottet

Koronavirustilanteen kiristymisen vuoksi linja-autoliikenteen poikkeukset jatkuvat. Jo aiemmin osa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen järjestämistä koulupäivisin ajettavista linja-autovuoroista on jäänyt ajamatta. Nämä vuorot ovat palvelleet lähinnä peruskoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden matkoja. Maanantaista 30.3.2020 alkaen jää matkustajamäärien vähenemisen vuoksi ajamatta myös muuta ELY-keskuksen järjestämää linja-autoliikennettä, kuten työmatka-, asiointi- ja liityntäyhteyksiä.

Tällä hetkellä linja-autoliikenteessä on runsaasti poikkeuksia kautta maan.

ELY-keskuksen lisäksi linja-autoliikennettä järjestävät suurimmat kaupungit omalla alueellaan sekä osa liikennöitsijöistä. Muutoksia on erityisesti liikennöitsijöiden järjestämässä markkinaehtoisessa liikenteessä.

Joukkoliikenteen käyttäjien tulee jatkossakin varautua aikataulumuutoksiin, vuorojen peruuntumisiin ja liikenteen ajoittaiseen keskeytymiseen.

Matkustajamäärien vähentyessä ja tilanteen pitkittyessä tulee lisäksi varautua siihen, että ajamatta jäävien vuorojen määrä lisääntyy edelleen.

ELY-keskus seuraa tilanteen kehittymistä ja reagoi tarvittavilta osin tilanteeseen. Tilanteen nopea muuttuminen on mahdollista.

Parhaan tiedon linja-autoliikenteen muutoksista saa suoraan liikennöitsijältä. Tietoa voi hakea liikennöitsijän omasta aikatauluhausta, asiakaspalvelusta tai nettisivuilta. Kajaanin seutuliikenteessä ajankohtaiset tiedot ajettavasta liikenteestä saa lisäksi Kajaanin seudun joukkoliikenteen verkkosivuilta http://www.kajaaninseudunjoukkoliikenne.fi sekä Google Mapsin joukkoliikenteen reittiohjeista.

Joukkoliikennettä käytettäessä on syytä pitää erityistä huolta hygieniasta.

Käteistä rahaa korvaavien lipputuotteiden (matkakortit, mobiililiput ja nettiliput) käyttämistä suositellaan silloin, kun korvaavia lipputuotteita on käytössä.

Lisätietoja joukkoliikennevastaava Samuli Kallio, puh. 0295 038 252 ja iikennejärjestelmäasiantuntija Johannes Miesmaa, puh. 0295 038 537 etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi.

 

Uusimmat