Olet täällä

28.4.2020 - 12:35

Liikuntapuiston investointi 2020: Pesäpallokentän hiekkatekonurmen uusiminen ja jäädytysputkiston asentaminen

Liikuntapuisto
Kajaanin kaupungin kunnallistekniikka ja liikuntatulosalueen tulevan kauden merkittävin liikuntapaikkainvestointi on Liikuntapuiston pesäpallokentän hiekkatekonurmen uusiminen ja tekojään jäädytys- ja lauhdutusputkistojen asennus. Työ alkaa 4.5.2020. Urakka aikataulu on 4.5.2020–18.6.2020.

Urakan rakennuttaja on kunnallistekniikka ja liikunta -tulosalue. Urakoitsijana toimii Unisport Infra Oy.

Urakan aikana vanha vuonna 2000 rakennettu tekonurmi poistetaan ja hävitetään. Pesäpallokentän etelä-päätyyn asennetaan tekojäätä varten jäähdytysputkisto kolmeen erilliseen jäädytyspiiriin. Yhteensä putkiston pinta-alaksi tulee 5 568 m2.

Pesäpallon olosuhteita kehitetään uusimalla nykyinen vihreä hiekkatekonurmi, uudella sinisellä hiekkatekonurmella. Hiekkatekonurmen pinta-ala on 10 711 m2.

Urakan yhteydessä liikuntapuiston valaistus uusitaan. Valaistuksen uusiminen lisää alueen viihtyvyyttä ja turvallisuutta huomattavasti talvikaudella.

Liikuntapuiston pesäpallokentän ja luistelualueen investointia on odotettu useita vuosia ja olemme erittäin tyytyväisiä, että olosuhteet saadaan nyt vastaamaan käyttäjien tarpeita. Investoinnilla pystytään vastaamaan sekä pesäpalloilijoiden, koulujen ja luistelijoiden tarpeisiin. Alueella pystytään pelaamaan pesäpalloa naperoikäisten peleistä aina aikuisten superpesiksen peleihin asti. Lyseon peruskorjauksen valmistumisen jälkeen on Kajaanissa yläkoulujen oppilaiden käytössä tekonurmet kaikkien yläkoulujen läheisyydessä. Liikuntapuiston tulevan tekojääkentän avulla voidaan ulkojääkausi aloittaa marraskuussa, mikä lisää lasten ja nuorten omaehtoisen liikunnan määrää. Kokonaisuutena liikuntapuisto tarjoaa kaupunkilaisille uuden liikunnallisen olohuoneen, joka on keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa, sanoo liikuntatulosyksikön päällikkö Aleksi Nyström.

Lisätietoja liikuntapalvelupäällikkö Aleksi Nyström 044 4214 378, rakennuttajainsinööri Teemu Hurskainen 0447100 625 ja Unisport Infra Oy Osmo Rajala 040 8282 375.

 

Uusimmat