Olet täällä

5.12.2019 - 11:45

Leikin varjolla -näyttely Kajaanin taidemuseossa

Teos Heidi Stålnacke, Leikin varjolla -näyttely
Väri- ja valoterapiaa pimeimpään talveen tuova Leikin varjolla -näyttely tarjoilee monipuolisen kattauksen kolmen taiteilijan tuotannosta. Näyttelyssä esittäytyvien kainuulaisten Kaarina Kuusisto-Lukkarin ja Hannele Pussisen sekä oululaisen Heidi Stålnacken teoksia yhdistää ilo ja huumori sekä arkisten esineiden ja kierrätysmateriaalien käyttö.

Näyttelyn viesti on välillä huolestunut ja vakava, kantaaottavakin. Teosten leikinomaisuuden varjolla voi puhua myös vaikeista aiheista. Taustalla heijastelee huoli muun muassa lähenevästä ympäristökriisistä. 

Kaarina Kuusisto-Lukkari työskentelee lukuisien tekniikoiden parissa, kuvanveistosta ja keramiikasta maalauksiin. Kuusisto-Lukkari innostuu moninaisista ja epäsovinnaisistakin materiaaleista ja niiden mahdollisuuksista. Leikin varjolla -näyttelyssä on nähtävillä läpileikkaus viime vuosien tuotantoon, mikä pitää sisällään muun muassa 3D-kynällä toteutettuja veistoksia, keramiikkaa ja akvarelleja.

Hannele Pussinen on kuvataiteilija, jolle muodot ja värit ovat työskentelyssä tärkeitä. Maalauksien lisäksi hän työskentelee muun muassa kierrätysmateriaalista tehtyjen esinekoosteiden ja lasiteosten parissa. Pussisen viimeisimmissä töissä näkyy voimakkaasti ilmastonmuutosaihe.  Kierrätysmateriaalien käytöllä hän haluaa korostaa tekemiemme valintojen merkitystä kestävän kehityksen kannalta.

Heidi Stålnacken viimeaikaiseen taiteelliseen tuotantoon kuuluu kierrätysmateriaaleista valmistettuja valoteoksia, installaatioita ja veistoksia. Stålnacken teokset peilaavat usein ihmisen ja ympäristön välistä suhdetta. Uusinta tuotantoa taiteilijalta edustaa Hei hei mustalintu -installaatio, joka valtaa kokonaisen näyttelysalin. Äänimaailman teokseen on luonut Janne Raappana.

12.12.2019–2.2.2020
LEIKIN VARJOLLA
Kaarina Kuusisto-Lukkari, Hannele Pussinen ja Heidi Stålnacke

Näyttelyn kaikille avoimet avajaiset keskiviikkona 11.12. klo 18-19 – tervetuloa!

KAJAANIN TAIDEMUSEO
Linnankatu 14, Kajaani
Avoinna su-ti, to 10-17, ke 11-19 (poikkeus: ke 18.12. 12-20)
Poikkeukset aukioloaikoihin: 23.12. klo 10-15, 24.-26.12. suljettu, 31.12. klo 10-15, 1.1.ja 6.1. suljettu
Puh. 044 7100 545
www.kajaani.fi/taidemuseo

  

 

Uusimmat