Olet täällä

30.6.2015 - 22:47

Lampaat kesälaitumille

Lampaat kesälaitumella
Vimpelinlammen lampaat tulevat nyt kaupunkilaitumilleen kolmannen kerran. Suosio on ollut niin huikea, että myös nakertajalaiset saavat tänä vuonna omat lampaansa Palvelukeskus Vanahiksen tontille.

Kaupunkilaisten ilona tulee Vimpelinlammella kirmailemaan ainakin 3 uuhta karitsoineen. Vanahikselle tulee yksi uuhi ja kaksi karistaa ja ehkä yksi aikuinen uuhen kaveriksi.

- Lampaita ei saa ruokkia, jos lampaita ruokkii, ne tottuvat siihen ja huutavat aina vain lisää, vaikka eivät ruokaa tarvitse, neuvoo lampuri Anni Huusko. Kun ruokaa ei ole tarpeeksi, lampaat siirretään toiselle lohkolle.

Lampaiden hyvinvoinnista huolehtii Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistys ja viikonloppuina lampaat käy laskemassa Huuhkajanvaaran päiväkodin vanhempainyhdistys.  Kaupunkilaidunta on ollut mukana järjestämässä Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistys ja Kajaanin kaupunki. Edelliskesinä lampaat ovat saaneet olla rauhassa kiusaajilta, eikä aitauksiinkaan ole kohdistunut minkäänlaista ilkivaltaa. Tästä on nostettava hattua kajaanilaisille lampaanystäville! Toivottavasti sama tahti jatkuu tänäkin kesänä.

Lisätietoja Mauri Saastamoinen toiminnanjohtaja/projektipäällikkö Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistys ry p. 040 517 8570.

Uusimmat