Olet täällä

4.10.2017 - 14:26

Kunnallisneuvoksen arvonimi luovutettiin Vesa Kaikkoselle

Kunnallisneuvos Vesa Kaikkonen
Näyttelijä Vesa Kaikkosen kunnallisneuvoksen arvonimen luovutustilaisuus pidettiin Kajaanin kaupungintalolla keskiviikkona 4.10.2017. Tasavallan Presidentin myöntämän arvonimen luovuttajina toimivat Osuuskauppa Maakunnan toimitusjohtaja Hannu Pelkonen, Loiste Oy:n toimitusjohtaja Reino Huusko ja kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

Vesa Kaikkonen on toiminut Kajaanissa pitkäaikaisena yhteiskunnallisena vaikuttajana eri muodoissa, erityisesti Kajaanin kaupungin eri luottamustoimissa yli 30 vuotta. Toimissaan Vesa Kaikkonen on monipuolinen ja henkilönä tunnettu laajasti. Hän on toiminut mm. Oulun läänin taidetoimikunnassa ja Suomen Kuntaliiton valtuustossa.

Luottamustoimien lisäksi hän on myös arvostettu ja aktiivinen kulttuuripersoona. Hän toimi valtakunnallisesti tunnetun Kajaanin kaupunginteatterin näyttelijänä yli 30 vuoden ajan. Sen jälkeenkin hän on ollut kysytty esiintyjä kirjailija Veikko Huovisen luoman Konsta Pylkkäsen hahmossa eri puolilla Suomea. Kajaanissa hän esiintyy eri tilaisuuksissa mm. kaupungin perustajana Pietari Brahena.

Kaupungin edustajana hän on osallistunut aktiivisesti paikallisen yrityselämän kehittämiseen. Tästä todistuksena ovat mm. hänen jäsenyytensä paikallisen energiayrityksen hallituksessa sekä osuuskaupan hallintoneuvostossa ja edustajistossa.      

Uusimmat