Olet täällä

17.3.2020 - 19:03

Kunnallinen päätöksenteko toimii Kajaanissa myös poikkeusoloissa

Kajaanin kaupungin päätöksenteko toimii normaalisti poikkeusoloissa, vaikka joiltain osin muutoksia on jouduttu tekemään. Kajaanin kaupunginvaltuuston maanantain 23.3.2020 kokous on peruttu.

Kajaanin kaupungin päätöksenteko toimii normaalisti poikkeusoloissa, vaikka joiltain osin muutoksia on jouduttu tekemään. Kajaanin kaupunginvaltuuston maanantain 23.3.2020 kokous on peruttu. ”Maamme hallituksen eilen linjaamat lisätoimenpiteet koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa edellyttävät Kajaanin kaupungilta runsaasti toimia, joilla varmistamme yhteiskunnan toiminnan poikkeustilanteessa. Tahdon, että kaupungin virkamiehet ja koko henkilöstö keskittyvät tässä haastavassa tilanteessa koronavirustilanteen edellyttämien toimenpiteiden tekemiseen”, Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Miikka Kortelainen.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja on tiedottanut asiasta valtuutettuja ja keskustellut asiasta puolueiden valtuustoryhmien puheenjohtajien kanssa. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sopii yhdessä valtuustoryhmien kanssa, milloin ja miten seuraava kokous pidetään. Mahdollisuutena on esimerkiksi valtuuston sähköinen kokous, joka on nyt jo kaupungin hallintosäännön nojalla mahdollinen.

Kaupunginhallituksen kokous pidetään normaalisti kokous 31.3.2020. Tarvittaessa kaupunginhallitus kokoontuu jo ennen sitä. ”Tiistain 17.3.2020 kaupunginhallituksen elinvoimaseminaari peruttiin ja tilalla käytiin katsaus koronavirustilanteeseen liittyen. Samalla testasimme etäyhteyksiä, jotka toimivat,” Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva sanoo.

Kaupunginhallituksella on valmius sähköiseen kokoustamiseen.

Sivistyslautakunta ja tekninen lautakunta kokoontuvat normaalisti tällä viikolla keskiviikkona 18.3.2020. Kajaanin kaupungin laajennettu johtoryhmä kokoontuu päivittäin.

             

Lisätietoja:

Miikka Kortelainen
kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
p. 044 710 0110
miikka.kortelainen@kajaani.fi

 

Teuvo Hatva
kaupunginhallituksen puheenjohtaja
p. 044 421 4070
teuvo.hatva@kajaani.fi

Uusimmat