Olet täällä

20.6.2017 - 14:59

Kumppanuusperusteista työllisyydenhoitoa Kajaanissa

tiedotepohja_keltainen.jpg
Kajaanin kaupunki vahvistaa työllisyydenhoidon yhteistyötä 3. sektorin kanssa.

Kaupunki on laatinut työllisyydenhoidon kumppanuussopimukset kuuden kajaanilaisen työllistävän yhdistyksen kanssa. Kumppanuusyhdistykset ovat: EtnikaKainuu ry, Kainuun Nuotta ry, Kajaanin työvoimayhdistys ry, Kapova ry, NakertajaHetteenmäen kyläyhdistys ry ja Spartak Kajaani ry. Kumppanuus perustuu kaupungin työllisyysavustuksen myöntämiseen ja koskee vuotta 2017.

Yhdistyksillä on perinteisesti ollut Kajaanin työllisyydenhoidossa merkittävä rooli. Yhdistykset ovat tarjonneet tärkeitä matalan kynnyksen työllistymismahdollisuuksia etenkin pitkään työttömänä olleille henkilöille. Yhdistyksissä on tarjolla monenlaisia työtehtäviä myös osittaisella työkyvyllä tehtäväksi.

Kaupungin avustus kohdistuu pääasiassa yhdistysten ohjaavien työntekijöiden palkkaukseen. On tärkeää, että yhdistyksissä on palkattua työvoimaa työttömien ohjaukseen. Jos ohjaajia ei ole, yhdistykset eivät voi tarjota työttömille kuntouttavan työtoiminnan paikkoja, työkokeilupaikkoja tai palkkatukityöpaikkoja. On myös tärkeää, että yhdistysten työtehtävissä valmennetaan henkilöitä avointen työmarkkinoiden tarjoamiin työmahdollisuuksiin, joita Kajaanistakin löytyy. Kumppanuuden myötä Kainuun Nuotta ry:n yrityskoordinaattori etsii kajaanilaisiin yhdistyksiin työllistetyille jatkotyöllistymismahdollisuuksia yrityksistä.

Työllisyysavustushaku toteutettiin tässä muodossa ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Tavoitteena on aiempaa tavoitteellisempi yhteistyö. Tuloksia seurataan ja kokemusten perusteella arvioidaan kumppanuusperusteisen yhteistyön jatkomahdollisuudet.

Lisätietoja Anne Huotari työllisyysasiantuntija/TYP-johtaja Kajaanin kaupunki 044 421 4049, anne.huotari(at)kajaani.fi  

Uusimmat