Olet täällä

18.5.2016 - 11:32

Keskusta-alueen linja-autopysäkkien muutostyöt alkaneet, elokuussa luvassa reittimuutoksia

pysakki_pohjolankatu.jpg
Kajaanin kaupunki uusii keskusta-alueella sijaitsevia linja-autopysäkkejä kesän 2016 aikana.

Pysäkkiuudistuksen kohteena ovat mainostoimisto JCDecaux Finland Oy:n katoksilla varustetut pysäkit Pohjolankadun, Lönnrotinkadun ja Mainuantien varsilla. Kajaanin kaupungin ja JCDecaux’n välisen sopimuksen päättymisestä johtuen JCDecaux poistaa 16 omistuksessaan olevaa katosta. Kajaanin kaupunki korvaa poistuvia katoksia uusilla ja uudistaa samalla myös pysäkkialueita ja kevyenliikenteen kulkuyhteyksiä kyseisiltä pysäkeiltä.

Alkuperäisen aikataulun mukaan pysäkkien muutostyöt oli tarkoitus aloittaa viikolla 23. Aloitus kuitenkin aikaistui ja työt ovat alkaneet ma 16.5. vanhojen katosten poistamisella. Uusien katosten pohjatyöt aloitetaan koulujen päättymisen jälkeen ma 6.6. jolloin joukkoliikenteessä siirrytään kesäaikatauluihin. Pysäkit ovat käytössä normaalisti koulujen päättymiseen saakka.

Uusien pysäkkikatosten on tarkoitus olla valmiina koulujen alkuun mennessä. Viimeistelytöitä voidaan tehdä vielä sen jälkeenkin.

Kesän aikana ajetaan vain linjaa 1. Elokuussa linjat alkavat liikennöidä taas normaalisti, poikkeuksena linjat 7 ja 4.

Linjan 7 reitti muuttuu 11.8. alkaen kulkemaan Satamakadun kautta. Jatkossa vuorolla pääsee Satamakadulle pääterveysaseman luo, muutoin reitti ja aikataulu säilyvät ennallaan. Reittimuutoksella palvellaan myös Seminaarin koulun oppilaskuljetuksia. Jatkossa Hevossuolta, Huuhkajanvaarasta, Lohtajalta sekä Purolasta pääsee bussilla Satamakadulle asioimaan pääterveysasemalle sekä Seminaarin koululle ja päiväkodille. Pysäkit sijaitsevat Satamakadulla. Koulun oppilaat jäävät myös Satamakadulle jossa on portti koulun alueelle. Portin kohdalle valmistuu kesän aikana pysäkkilevike.

Linja 4K vuoro tulee ajamaan Sutelantietä ja kiertämään koko Paltaniemen. Nakertajan koulun ja Nakertajan päiväkodin kuljetusoppilaiden kulkeminen tapahtuu Uudenkyläntiellä sijaitsevilta pysäkeiltä.

Linja 4 lähtöaikoja keskustasta Pohjolankadulta on myöhästytetty niin, että autot lähtevät klo 14:15, 15:15, 16:15 sekä 4K vuoron lähtöajat keskustasta ovat klo 12:00, klo 13:10 ja 14:10.

Tiedotteet reitti- ja aikataulumuutoksista on julkaistu myös Kajaanin kaupungin nettisivulla ajankohtaista-osiossa.

Lisätietoja pysäkkimuutoksista Jari Kauppinen p. 044 7100034, jari.kauppinen(at)kajaani.fi lisätietoja reitti- ja aikataulumuutoksista Tiina Rusanen joukkoliikenneasiantuntija 044 421 4028 tiina.rusanen(at)kajaani.fi

Uusimmat

Kajaanin tiedotuslehti
23.5.2019
"Kajaanin kaupunki on hyvä paikka asua. Kajaani on tunnelmaltaan pikkukaupunki, jonka keskustassa miltei kaikki palvelut ja paikat ovat saavutettavissa kohtuullisen kävelymatkan vaivalla...
Nuorisotalo wanha vesilaitos
21.5.2019
Kajaanin kaupunki ilmoittaa myytäväksi niin sanotun Nuorisotalo Wanha vesilaitos -rakennuksen. Se sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 1b.
Eduskuntavaalit 2019 banneri (Jukka Laukkanen)
16.5.2019
Vuoden 2019 europarlamenttivaalit toimitetaan kaikissa jäsenvaltioissa vaaliajanjaksolla 23.-26.5.2019. Suomessa vaalipäivä on sunnuntai 26.5.2019...