Olet täällä

14.8.2017 - 14:32

Kävijäennätyksiä matkailuoppaiden kesäkierroksilla

tiedotepohja_keltainen.jpg
Kaikille avoimia opastettuja bussikierroksia on Kajaanin kaupungin ja Kajaanin matkailuoppaiden yhteistyönä järjestetty vuodesta 1977 lähtien. Bussi- ja kävelykierroksia järjestettiin tänä kesänä molempia kuusi kertaa, ja ne olivat viime kesän tapaan yleisölle ilmaisia.

Tarjolla oli monia uutuuksia mm. Suomi 100 -juhlavuoden kierrokset Kajaanin-joen historia Suomen itsenäisyyden aikana sekä hautausmaakierros Kajaanin merkki-henkilöitä 100 vuoden ajalta.

Tänä kesänä järjestettiin yhteistyössä Kajaanin kaupungin vammaisneuvoston kanssa ensimmäistä kertaa myös mahdollisuus osallistua kolmelle opastetulle kiertoajelulle esteettömästi invataksilla.

Kaikille avoimet kierrokset päättyvät syyskuussa, mutta Kajaani Info ja Kajaanin Matkailuoppaat ry välittävät oppaita tilauskierroksille Kajaaniin ja Kainuuseen ympäri vuoden

Kiertoajeluille osallistui nyt 299 henkeä, viime kesänä 228. Bussi oli viimeistä sijaa myöten täynnä neljällä kierroksella: Eino Leinon lapsuusmaisemat, Kajaani kirjailijoiden silmin, Impilinna sekä Kultaisen 60-luvun Kajaania.

Ylivoimaisesti suosituin opastettu kierros oli matkailuoppaiden järjestämä maanantain 10.7. Kummituksia, myyttejä ja muita kummajaisia -uutuuskävely, jolla oli 160 osallistujaa. Kaikkiaan kävelykierroksilla oli 284 osallistujaa, viime vuonna 96.

Myös Runoviikon kulttuurikävelyt kiinnostivat, ja lasten opastetuilla linnan kierroksilla oli kaikkiaan 175 osallistujaa. Kajaanin seurakunnan ja matkailuoppaiden järjestämät pääsymaksuttomat opastetut hautausmaakävelyt ovat myös koonneet kuulijoita.

 

 

VIELÄ ON KOLME OPASTETTUA KÄVELYKIERROSTA

Kaksi opastettua hautausmaakävelyä on vielä elokuussa.

ke 16.8. Kukat kaipauksen kohteena

ke 30.8. Taiteilijoita ja kulttuuripersoonia

Vanha hautausmaa sijaitsee Kajaaninjoen varrella. Kierrokset alkavat klo 18 siunauskappelin esittelyllä ja urkumusiikilla, kesto on noin 1,5 tuntia.

 

Tämän kesän viimeisin kaikille avoin opastettu kävelykierros on sunnuntaina

3.9. 100 vuotta Kekkosen Kajaanista. Kulttuurikävelyllä käydään Väinölän koululla. Talossa on ollut Kajaanin yhteiskoulu, josta presidentti Urho Kekkonen pääsi ylioppilaaksi vuonna 1919. Lähtö klo 14.00 Suuri aika -muistomerkiltä UKK-puistosta. Kesto on noin 1,5 tuntia.

 

 Lisätietoja:

KAJAANIN MATKAILUOPPAAT RY

Puheenjohtaja Ritva Kemppainen, puh. 044 500 4471

Sihteeri Raija Elsinen, puh.  044 500 5276

Uusimmat