Olet täällä

29.4.2020 - 15:48

Kaupunkikeskustan maksuton pysäköinti on voimassa toistaiseksi poikkeusolojen jatkuessa – jatkotarvetta selvitetään

Kajaanin parkkimittari kuva Reijo Haukia
Kajaanin kaupunki päätti, että kaupunkikeskustan maksullinen pysäköinti poistetaan ajalle 21.3 –13.4.2020 eli silloisen koronakriisin takia voimaan astuneen poikkeusolojen ajaksi. Poikkeusolojen jatkuessa myös maksuton pysäköinti on jatkunut kaupunkikeskustassa. Se on voimassa toistaiseksi, kunnes sen mahdollisesta pidempiaikaisesta jatkumisesta tai päättymisestä on tehty päätös

Kajaanin Kauppiasyhdistys esitti 20.3.2020, että kaupunkikeskustan pysäköinnin maksullisuus poistettaisiin koronakriisin vaikutusten lieventämiseksi niin, että helpotettaisiin asiakkaiden pääsyä alueen liikkeisiin. Kriisi oli jo silloin merkittävästi vaikuttanut kaupunkikeskustan liikkeiden myyntiin ja oli johtamassa muun muassa aukioloaikojen rajoituksiin.

Esityksen johdosta Kajaanin kaupunki päätti, että kaupunkikeskustan maksullinen pysäköinti poistetaan ajalle 21.3 –13.4.2020 eli silloisen koronakriisin takia voimaan astuneen poikkeusolojen ajaksi. Poikkeusolojen jatkuessa myös maksuton pysäköinti on jatkunut kaupunkikeskustassa. Se on voimassa toistaiseksi, kunnes sen mahdollisesta pidempiaikaisesta jatkumisesta tai päättymisestä on tehty päätös.

Yrittäjäjärjestöt ovat esittäneet maksuttoman pysäköinnin jatkamista kesäkauden ajan koronakriisistä toipumista tukemaan. Kaupunki ja Kauppiasyhdistys selvittävät yhteistyössä tähänastisen maksuttoman pysäköinnin vaikutuksia, sen hyötyjä ja haittoja päätöksenteon tueksi.

Lisätietoja kehitysjohtaja Risto Hämäläinen 044 7100 217 ja suunnittelupäällikkö Jari Kauppinen 044 7100 034.

Uusimmat