Olet täällä

3.10.2018 - 14:24

Kaupunginhallitus tutustui Tampereen älykkäisiin ratkaisuihin

Ilmakuva Lentokuva Oy
Kajaanin kaupunginhallitus haki seminaarissaan yhteistä näkemystä kaupunkistrategian tuloksellisesta toteuttamisesta ja vuoden 2019 talousarvion ja taloussuunnitelman keskeisistä linjauksista. Lisäksi kaupunginhallitus tapasi Tampereen kaupungin johtoa ja tutustui Tampereen älykkäisiin ratkaisuihin ja hyviin käytänteisiin.

Haluamme entistä tiiviimpää tekemisen meininkiä ja dynaamisuutta Kajaanin kehittämiseen.  Tampereella raitiotie on voimakkaasti kehitystä ohjaava ajuri. Meidän pitää miettiä, mitkä ovat Kajaanin vastaavat muutosvoimat, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva päällimmäisinä ajatuksinaan Tampereen opeista.

Kajaanilaiset kutsuivat Tampereen kaupunginhallituksen vastavierailulle kiskokalustotehtaan kotipaikkakunnalle Kajaaniin.

Maankäyttö, kaavoitus ja kestävä taloudenpito ovat keskeiset tekijät Kajaanin tulevaisuuden rakentamisessa. Maankäyttöpoliittinen ohjelma päivitetään viimeisenä uutta strategiaa toteuttavista ohjelmista tulevan talven aikana.

Elinvoimaohjelmaa tukevina uusina toimina kaupunginhallitus esittää nuorten aikuisten vetovoimaan ja pitovoimaan keskittyvää hanketta sekä yritysneuvontaa ja yrityspalveluseteliä testaavaa yrityspalvelujen pilottihanketta.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kesäkuussa Kajaanin kaupunkistrategian 2019–2022. Strategiassa määritellään Kajaanin kaupungin haluttu tulevaisuus ja päämäärät. Sen avulla valtuusto ohjaa Kajaani-konsernin toimintaa. Vuonna 2022 Kajaani on kasvun kärjessä väestön hyvinvoinnissa, kaupungin vetovoimaisuudessa ja innovatiivisuudessa. Strategiaa toteutetaan mm. elinvoimaohjelmalla, maankäyttöpoliittisella ohjelmalla ja henkilöstöohjelmalla.

Lisätietoja antaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva, puh. 044 421 4070.

Uusimmat