Olet täällä

13.8.2015 - 12:30

Kaukametsän opistossa on tarjolla yli 400 kurssia

Tekstiiliveistäjät. Kuva: Reijo Haukia
Kaukametsän opiston opinto-opas jaetaan kajaanilaisiin koteihin viikolla 33. Kansalaisopisto tarjoaa lukuvuoden aikana yli 400 kurssia. Uutena opinto-ohjelmassa alkavat C-ohjelmointikielen perusteet ja 2D-pelikehityskurssi verkko-opintoina yhteistyössä Viope Oy:n kanssa. Opas kevään täydentävästä opinto-ohjelmasta jaetaan koteihin joulukuussa.

Koko lukuvuoden kestävien kurssien lisäksi kansalaisopisto järjestää ajankohtaisia luentoja ja luentosarjoja sekä lyhytkursseja. Kaukametsän opiston kautta on mahdollista osallistua myös avoimen yliopiston opintoihin. Pääosa opetuksesta järjestetään kansalaisopiston tiloissa mutta kursseja tarjotaan myös eri kaupunginosissa ja kylillä. Osa opetuksesta on pienryhmä- ja yksilöopetusta. Suurin osa kursseista alkaa syyskuun alussa. Lasten kuvataidekoulu ja käsityökoulu alkavat elokuun lopussa, ja ryhmiin mahtuu vielä osallistujia.

Kursseille on ollut mahdollista ilmoittautua kesäkuusta alkaen internetissä. Sähköinen ilmoittautuminen on yleistynyt viime vuosina. Monet haluavat varmistaa opiskelupaikkansa suosituilla kursseilla varhaisella ilmoittautumisella. Ilmoittautuminen toimistossa on mahdollista toimiston aukioloaikoina maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Opetushallitus on myöntänyt Kaukametsän opistolle jatkorahoituksen Verso-hankkeeseen, jossa järjestetään perusopetuksen päättötodistukseen tähtäävää koulutusta nuorille maahanmuuttajille. Lisäksi kansalaisopisto on saanut opetushallituksen rahoitusta kainuulaisten kansalaisopistojen yhteistyöhön, jonka tavoitteena on aktivoida kansalaisopistojen opiskelijoita dokumentoimaan opintojaan. Hankkeen tavoitteet perustuvat Euroopan unionin neuvoston suositukseen epävirallisen ja arkioppimisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta.

Lisätietoja Kaukametsän opiston toimisto puh. (08) 615 52381 ja (08) 615 2936.

Uusimmat