Olet täällä

27.4.2020 - 13:33

Kansallinen veteraanipäivä – oppilaitosten kunniakäynti veteraanipatsaalla

Veteraanipäivä 27.4.2020 Keskuskoulun oppilaita ja opettajia
Kansallista veteraanipäivää vietetään 27.4.2020. Keskuskoulu kävi laskemassa kukkakimpun veteraani muistomerkille ja paikalla oli Keskuskoulun oppilaita ja heidän opettajansa.

Huhtikuun 27. päivää on vuodesta 1987 lähtien vietetty kansallisena veteraanipäivänä. Rehtori, liikuntaneuvos Mauri Kataviston aloitteesta on Kajaanin oppilaitoksissa kunnioitettu veteraanipäivää siten, että oppilaitokset ovat suorittaneet kunniakäynnin veteraanipatsaalla Sammon puistossa.

Kansallisen veteraanipäivän päätoimikunta on alkuvuodesta 2020 julkaisemassaan asiakirjassa suositellut eri organisaatioita järjestämään ja osallistumaan Kansallisen veteraanipäivän tilaisuuksiin. Kuitenkin vallitsevassa koronapandemiatilanteessa 10 henkilöä suuremmat julkiset tilaisuudet on kielletty. Keskeisenä tarkoituksena on rajoittaa pandemian etenemistä sekä suojata riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Edellä mainituista syistä Kansallisen veteraanipäivän pääjuhla Tampereella sekä alueellisia ja paikallisia juhlia ei voida viettää tänä vuonna aiemmin annetun suosituksen mukaisesti.

Kansallista veteraanipäivää suositellaan vietettävän ja juhlistettavan poikkeusoloissa säädösten, määräysten sekä suositusten mukaisesti vaarantamatta kenenkään terveyttä.

Finlandia-hymni Suomen suurimman Virtuaalikuoron esittämänä veteraanipäivänä 27.4.2020. (lähde Valtioneuvoston YouTube kanava.

Virtuaalikuoron 1075 laulajaa esittää Finlandia-hymnin kansallisen veteraanipäivän kunniaksi. Kuoroa johtaa director cantus Arto Joutsimäki.

Kajaanin Mieslaulajien Finlandia-hymni veteraanipäivän kunniaksi https://www.kainuunsanomat.fi/artikkeli/kuuntele-taalta-kajaanin-mieslaulajilta-komea-finlandia-hymni-veteraanipaivan-kunniaksi-181466225/

 

                            

Uusimmat