Olet täällä

28.4.2020 - 11:25

Kajaanissa oppilaiden ruokakassijako on toukokuussa

Ruokakassien jako oppilaille
Kajaanin kaupungin perusopetuksessa on päätetty, että oppilaille jaetaan myös toukokuussa ruokakassit.

Suomen hallitus ei ole vielä linjannut, toteutetaanko lukuvuoden viimeisten viikkojen opetus etä- vai lähiopetuksena. Kajaanilaisista esi- ja perusopetuksen oppilaista suurin osa eli noin 280 esiopetuksen ja 3 600 perusopetuksen oppilasta on etäopetuksessa tällä hetkellä. Kajaanin kaupungin perusopetuksessa on päätetty, että oppilaille jaetaan myös toukokuussa ruokakassit nykyisen tilanteen mukaan. Esiopetuksessa menetellään samalla tavalla. Asiantuntijana toimiva Kajaanin Mamselli on suunnitellut ruokakassien sisällön täyttämään kouluruokasuositukset. Kassi 1:ssä on perusruokavalion mukainen sisältö. Kassi 2:ssa on lakto-ovo-vegetaarisen ruokavalion mukainen sisältö.

Kodit, joihin otetaan tarjottava ruokakassi vastaan, valitsevat kahdesta vaihtoehdosta oppilaskohtaisesti mieleisensä. Jokaista esi- ja perusopetuksen etäoppilasta kohden tarjotaan kodeille toukokuun jakelussa yksi kassi.

Kyselyyn pääsee huoltajan sähköpostiin 28.4.2020 klo 7 lähetetystä Wilma-viestistä, jonka lähettäjä on ”Ylläpito”. Sähköpostiviestissä oleva linkki on auki sunnuntaihin 3.5.2020 klo 24:00 saakka. Huoltajia pyydetään vastaamaan oppilaskohtaisesti valitsemalla ruokakassivaihtoehdoista joko kassin 1 tai kassin 2 sekä jakelupaikan (joko Lehtikankaan koulun tai Otanmäen koulun). Asiakasturvallisuuden takaamiseksi erityisruokavalioita ei voida huomioida ruokakasseissa, mutta molempien kassien tuotteet ovat laktoosittomia ja sianlihattomia. Mikäli oppilaalle ei oteta ruokakassia vastaan, jätetään vastaamatta.

Huoltaja täyttää jokaisen etäopetuksessa olevan lapsensa kohdalla erillisen vastauksen (jokaiselle lapselle uusi lomake).  Huoltajat sopivat keskenään vain yhdestä vastauksesta oppilasta kohden.

Ruokakassien pakkaaminen ja luovuttaminen suoritetaan Kajaanin Mamsellin toimesta Lehtikankaan koulussa 18.-20.5.2020 ja Otanmäen koulussa 19.5.2020.  Ruokakassin noutoaikataulu ja -ohjeet ilmoitetaan tekstiviestillä edellisen viikon torstaina 14.5.2020 noin klo 18.00. Ruokakassia noudettaessa kannattaa ottaa huomioon, että yksi ruokakassi painaa noin 12 kg.

Molemmissa ruokakasseissa on mm. marjamysliä, makaronia, näkkileipää, sämpylöitä, ruisvuokaleipää, metsämarjakeittoa, levitettä, juustoa, jugurttia, riisimuroja, riisipuuroa sekä hernekeittoa. Perusruokavaliokassissa on lisäksi nautajauhelihaa ja broileria. Lakto-ovo-vegetaarisessa ruokavaliokassissa on puolestaan lisäksi proteiinituotteina paistettavaa ruokaraetta sekä kaurapaloja. Kevätherkuksi kumpaankin ruokakassiversioon sujautetaan täytekeksipaketti. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Sisällön arvo on noin 40 e.

Lisätietoja perusopetuksen tulosalueen johtaja Päivi Rissanen, p. 044 7100 611 (paivi.rissanen(at)kajaani.fi).

Uusimmat