Olet täällä

2.7.2015 - 20:54

Kajaanin vesiliikuntakeskuksen avaaminen siirtyy elokuun alkuun

taideteos_kaukavesi.jpg
Vesiliikuntakeskuksessa on meneillään huoltotauko ajalla 17.6.-12.7.2015. Vesiliikuntakeskuksen kaikki altaat on tyhjennetty takuutarkastuksia varten.

Altaissa tehdään yksittäisten irronneiden keraamisten laattojen kiinnityksiä ja elastisten saumausten uusimista. Pääaltaan syvän pään pohjan laatoituksessa on ilmennyt irtoamista alustastaan vajaan sadan neliömetrin alueelta ja syvän pään altaan pohjan laatoitus on päätetty uusia kokonaan. Tämän laatoitustyön vuoksi huoltotauko on aiottua pitempi ja vesiliikuntakeskus avataan käyttäjille jälleen 3.8.2015.

Vesiliikuntakeskuksen meneillään olevan tauon aikana tehdään vuosittaisen huoltotauon aikaisia huolto- ja kunnossapitotoimenpiteitä, valmistumisen jälkeisiä takuukorjauksia sekä kaupungin tilaamia muutostöitä. Takuukorjauksina tehdään mm. vesiliikuntakeskuksen sisä- ja ulkopuolisia pinnoitteiden-, pintamateriaalien-, saumausten-, varusteiden/laitteiden- ja istutusten huolto/kunnossapito/uusimistöitä. Kaupungin tilaamista muutostöistä suurin liittyy allasvesiprosessien muutokseen, jossa opetusaltaalle tehdään kokonaan oma vedenkäsittelyjärjestelmä. Tämä mahdollistaa jatkossa opetusaltaan yksilöllisen mm. lämpötilan säädön, muutoksella on myös säästövaikutus vesiliikuntakeskuksen energiankulutukseen.

Altaiden tyhjennyksen jälkeen pääaltaan syvän pään pohjan keraamiset pintalaatat todettiin irronneeksi alustastaan vajaan sadan neliömetrin alueelta, syvän pään pohjan pinta-ala on yhteensä 220 neliömetriä. Pohjaan jäävään laatoitukseen liittyy irtoamisriski jatkossa, joten syvän pään pohjan laatoitus on päätetty uusia kokonaan. Laatoituksen korjaustyö tehdään vesiliikuntakeskuksen pääurakoitsijan toimesta. Laatoitustyö materiaalin toimitus-, työ- ja kuivumisaikoineen viivästyttää vesiliikuntakeskuksen avaamista kolmella viikolla alkuperäisestä aikataulusta.

Laatoituksen korjaustyö taikka muutoinkaan mitkään tehtävät takuukorjaukset eivät aiheudu, eivätkä liity vuoden 2013 keväällä tehtyyn pääaltaan pohjan vahvistamiseen injektoimalla. Pääaltaan pohjan vahvistaminen on tuolloin todettu onnistuneen täyttökokein sekä mittauksin, pääallas on valmistunut ja toiminut tämän jälkeen suunnitellusti. Myöskin huomiota osakseen saaneen ainoan ulkoseinien parin metrin mittaisen laastisauman irtoamiseen ei liity suurempaa dramatiikkaa. Kyseinen vaaka- ja pystyrakenteiden saumakohta korjataan elastisella sauma-aineella liikuntasaumaksi kestämään rakenteiden lämpölaajenemisesta johtuva eläminen.

Lisätietoja antavat toimitilapäällikkö Markku Haverinen, Kajaanin kaupunki p. 044 7100 302 ja toimitusjohtaja Samuli Myllykoski, RPK Rakennus Kemppainen Oy p. 044 5974 798

Uusimmat

Kajaanin Vesi logo
25.11.2020
Vesihuoltopalveluista perittävät maksut on päivitetty Kajaanin Vesi -liikelaitoksen hin-nastoon 1.1.2021 alkaen. Hintojen korotusvaikutus talous- ja jätevesiliittymäisille kiinteistöille on...