Olet täällä

20.7.2018 - 9:18

Kajaanin seudun joukkoliikenteessä muutoksia kausilipputuotteisiin

Kajaanin seudun joukkoliikenne
Seutuliikenteen matkakortille ladattaviin kausilipputuotteisiin tulee muutoksia. Kausilippuja myydään tästä päivästä alkaen kaikille asiakkaille kotikunnasta riippumatta. Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä eikä vaikuta kaupunkiliikenteen matkakortille ladattaviin kausilipputuotteisiin.

Seutuliikenteen matkakortille ladattavia kausilipputuotteita on jatkossa kaksi, kuntakohtainen kausilippu ja yleiskausilippu. Nykyiset kausiliput muuttuvat automaattisesti kuntakohtaisiksi kausilipuiksi, eikä niihin tule muita muutoksia. Muutos ei myöskään edellytä asiakkailta toimenpiteitä. Kuntakohtaista kausilippua myydään edelleen vain asiakkaille, joiden kotikunta on Kajaani, Paltamo, Ristijärvi tai Sotkamo. Yleiskausilippu taas on kokonaan uusi lipputuote, jota myydään kaikille muille asiakkaille kotikunnasta riippumatta.

Kuntakohtainen kausilippu ja yleiskausilippu ovat voimassa 30 vuorokautta ensimmäisestä käyttökerrasta. Kummallakin kausilipulla voi tänä aikana matkustaa rajattomasti kaikissa Kajaanin seudun joukkoliikenteen vuoroissa. Kausiliput ovat saman hintaisia, ja niitä voi hankkia Kajaani Infosta tai Waltti-nettipalvelusta.

Lisätietoja seutuliikenteen matkakortti joukkoliikenneasiantuntija Samuli Kallio, puh. 0295 038 252 Pohjois-Pohjan­maan ELY-keskus.

___________

Kajaanin seudun joukkoliikenne -nimeä käytetään Kainuun maakunnan alueella liikennöitävästä joukkoliikenteestä, jonka järjestävät Kajaanin kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Kajaanin seudun joukkoliikenne koostuu Kajaanin kaupunkiliikenteestä (linjat 1–7) sekä Kajaanin seutu­liikenteestä (linjat 11–40). Seutuliikenteen vuorot liikennöivät Kajaanista Sotka­moon ja Kuhmoon, Paltamoon ja Puolangalle sekä Ristijärvelle, Hyrynsalmelle ja Suomussalmelle. Lisäksi osa seutuliikenteen vuoroista on Kajaanin, Paltamon ja Sotkamon sisäistä liikennettä.

Kajaanin seudun joukkoliikenteen internet-sivut

Kajaanin seudun joukkoliikenne Facebookissa

Matka.fi-reittiopas, Liikennevirasto

Waltti-nettipalvelu

Uusimmat