Olet täällä

8.5.2019 - 12:23

Kajaanin seudun joukkoliikenteen kesäaikataulukausi alkaa 3.6.2019

2019_kesaaikataulu_2019_05_07_1.jpg
Kesäaikataulukaudella kaupunkiliikenteen aikataulut ja hinnat pysyvät samoina kuin viime kesänä. Seutuliikenteessä taas ajetaan hieman enemmän vuoroja kuin aiemmin, mutta samalla matkalippujen hinnat nousevat. Lisäksi seutuliikenteessä otetaan käyttöön uusi lipputuote, Kelan tukema 44 matkan opiskelijasarjalippu. Kesän 2019 aikataulut ovat voimassa 7.8.2019 saakka.

Seutuliikenteessä on tehty jonkin verran pieniä aikataulu- ja reittimuutoksia. Suurimmat muutokset on tehty seuraaville linjoille:

  • Kuhmon ja Nurmeksen välinen viikonloppujen kutsuliikenne muuttuu säännöllisesti ajettavaksi ja liikenteessä käyvät jatkossa Waltti-liput. Aikatauluja muutetaan vaihtoyhteyksien parantamiseksi. Linjan uusi numero on 29.
  • Linja 20: Vaihtoyhteydet Kajaanin rautatieasemalla paranevat. Kajaaniin saapuu jatkossa vuoro Kuhmosta ja Sotkamosta kaikkina päivinä jo klo 14.30, eli 5 min nykyistä aikaisemmin. Kyseiset vuorot eivät aja enää Vuokatinhovintien kautta.
  • Linja 20: Arki-iltaisin ajetaan uudet vuorot Kuhmosta Kajaaniin klo 18.15 sekä Kajaanista Kuhmoon klo 22.20. Jälkimmäinen vuoro ajaa tarvittaessa lentoaseman kautta ja korvaa osittain linjan 22 kutsuliikennevuoron, joka ajetaan jatkossa vain viikonloppuisin.
  • Linja 40: Kajaanin ja Kuusamon välisessä liikenteessä käyvät jatkossa Waltti-matkakortille ladatut lipputuotteet Suomussalmen kirkonkylän ja Kajaanin välillä. Suomussalmen kirkonkylältä vuoro lähtee etelään arkipäivisin klo 12.25 ja Kajaanista pohjoiseen klo 15.15. Samalla Hossan yhteydet paranevat: vuoroilta on vaihtoyhteys Perangan ja Hossan välillä erillisestä tilauksesta ajettavaan kutsuliikenteeseen.
  • Linja 40: Suomussalmelta Kajaaniin lähtee jatkossa arki-iltapäivisin vuoro klo 14.45, eli 15 min nykyistä aikaisemmin.

Vyöhykkeiden A-C sisäisten matkojen ja Kelan tukemien lipputuotteiden hinnat pysyvät ennallaan. Vyöhykkeiltä D-I alkavien ja näille vyöhykkeille päättyvien matkojen hintoja korotetaan kustannusten nousun vuoksi keskimäärin 2,3 %. Yksittäisen lipputuotteen hinnan kohdalla korotus voi olla keskiarvoa suurempi tai pienempi. Hintamuutosten taustalla on se, että osassa liikennöintisopimuksia hintoja korotetaan automaattisesti joukkoliikenteen kustannusindeksin mukaisesti.

Kelan tukemaa 44 matkan opiskelijasarjalippua myydään 3.6.2019 alkaen koulumatkatukeen oikeutetuille opiskelijoille. Sarjalipulle on ladattu 44 matkaa, ja lipulla voi matkustaa kaikissa kaupunki- tai seutuliikenteen vuoroissa lipun voimassaolovyöhykkeillä. Vaihto-oikeutta sarjalipulla ei ole, eli jokainen matka veloitetaan lipulta erikseen. Sarjalipun voimassaoloaika on yksi vuosi. Erityisen hyvin sarjalippu sopii opiskelijoille, jotka matkustavat linja-autolla epäsäännöllisesti. Säännöllistä matkustusta varten koulumatkatukeen oikeutetuille opiskelijoille on tarjolla edelleen Kelan tukema opiskelijakausilippu, joka on voimassa 30 päivää lipun ensimmäisestä leimauksesta.

Kaupunkiliikenteen kesäaikataulukirja ja seutuliikenteen kesäaikataulukirja ovat saatavilla Kajaanin seudun joukkoliikenteen internet-sivuilta. Toukokuun loppupuolella kumpaakin aikataulukirjaa on saatavilla myös painettuna. Kaupunkiliikenteen aikataulukirjaa on saatavilla Kajaani Infosta, seutuliikenteen aikataulukirjaa lisäksi seutuliikenteen linja-autoista sekä muista jakelupisteistä. Aikataulut löytyvät myös Matka.fi-reittioppaasta sekä seutuliikenteen linjojen 20-40 osalta myös Google Mapsista. Kajaanin seudun joukkoliikenteen internet-sivuilla on lisäksi julkaistu 3.5.2019 voimaan astuneet linjojen 20-40 päivitetyt matkakortti- ja matkustusehdot sekä tietosuojaseloste.

Uusimmat