Olet täällä

2.7.2015 - 21:02

Kajaanin Runoviikko käynnistyi runokiven paljastuksella

Kajaanin runoviikko
Suven runoilija Pentti Saaritsa paljasti Kaukametsän pihalla perinteisen runokiven, johon on kaiverrettu hänen runonsa.

“Minun elämäni putosi
vasten valkoista paperia.
Siitä se meni läpi, ja jäi
hassu musta ukonkuva
kädet levällään.”

Samalla käynnistyi 39. Kajaanin Runoviikko. Runoviikon avajaisissa avauspuheen ns. Kajaanin-puheen pitää ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka. 

Runoviikon ohjelmaa nähtiin jo eilen, kun Jussi Lehtonen ja Mikko Perkola esittivät Pablo Nerudan tekstiin perustuvan Oodi kellolle yössä Sukevan vankilassa. Runoviikko vie joka vuosi esityksiä paikkoihin, joista ihmisten on hankala tai mahdoton saapua perinteisille esityspaikoille.

Tänä vuonna Runoviikolla on käytössä on myös ensimmäistä kertaa erikoishinta, jossa kahdelle toisistaan erilaiselle esitykselle on annettualennushinta. Tällä halutaan madaltaa lipunostokynnystä esimerkiksi Runoviikon ohjelmaan ensi kertaa osallistuville. Esitykset ovat Mikko Roihan ohjaama Sulaketta lainaamassa ja lauluesitys sota-ajan iskelmistä eli Kotirintaman naiset.

Uusimmat

Joutsen rullalauta kuva piirtänyt Perttu Penttinen
16.1.2019
Kunnan järjestämä lakisääteinen esiopetus on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisille lapsille vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista. Lukuvuonna 2019-2020 esiopetus koskee vuonna 2013 syntyneitä...
Parkki kuva Reijo Haukia
10.1.2019
Pysäköintitarjonnan ja -kysynnän tasapainon suunnittelu on ennakoivaa ja pitkäjänteistä kaupunkisuunnittelua, jolla on oma osansa toimivan ympäristön...