Olet täällä

2.7.2015 - 21:02

Kajaanin Runoviikko käynnistyi runokiven paljastuksella

Kajaanin runoviikko
Suven runoilija Pentti Saaritsa paljasti Kaukametsän pihalla perinteisen runokiven, johon on kaiverrettu hänen runonsa.

“Minun elämäni putosi
vasten valkoista paperia.
Siitä se meni läpi, ja jäi
hassu musta ukonkuva
kädet levällään.”

Samalla käynnistyi 39. Kajaanin Runoviikko. Runoviikon avajaisissa avauspuheen ns. Kajaanin-puheen pitää ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka. 

Runoviikon ohjelmaa nähtiin jo eilen, kun Jussi Lehtonen ja Mikko Perkola esittivät Pablo Nerudan tekstiin perustuvan Oodi kellolle yössä Sukevan vankilassa. Runoviikko vie joka vuosi esityksiä paikkoihin, joista ihmisten on hankala tai mahdoton saapua perinteisille esityspaikoille.

Tänä vuonna Runoviikolla on käytössä on myös ensimmäistä kertaa erikoishinta, jossa kahdelle toisistaan erilaiselle esitykselle on annettualennushinta. Tällä halutaan madaltaa lipunostokynnystä esimerkiksi Runoviikon ohjelmaan ensi kertaa osallistuville. Esitykset ovat Mikko Roihan ohjaama Sulaketta lainaamassa ja lauluesitys sota-ajan iskelmistä eli Kotirintaman naiset.

Uusimmat

Kajaanin tiedotuslehti
23.5.2019
"Kajaanin kaupunki on hyvä paikka asua. Kajaani on tunnelmaltaan pikkukaupunki, jonka keskustassa miltei kaikki palvelut ja paikat ovat saavutettavissa kohtuullisen kävelymatkan vaivalla...
Nuorisotalo wanha vesilaitos
21.5.2019
Kajaanin kaupunki ilmoittaa myytäväksi niin sanotun Nuorisotalo Wanha vesilaitos -rakennuksen. Se sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 1b.
Eduskuntavaalit 2019 banneri (Jukka Laukkanen)
16.5.2019
Vuoden 2019 europarlamenttivaalit toimitetaan kaikissa jäsenvaltioissa vaaliajanjaksolla 23.-26.5.2019. Suomessa vaalipäivä on sunnuntai 26.5.2019...