Olet täällä

30.3.2020 - 11:23

Kajaanin perusopetuksen oppilaille ruokakassi

Mamsellin ruokaa
Kajaanin perusopetus varautuu käyttämään 200 000 euroa etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokaan.

Perusopetuksen oppilaille ja esiopetuksen oppilaille, jotka ovat ilmoittaneet olevansa etäopetuksessa tarjotaan kevään aikana apua ruokakassien muodossa yhteensä 200 000 eurolla, jos kouluun ei päästä koko keväänä. Euromäärä vastaa reilusti kouluruuan raaka-aineisiin käytettävää summaa vastaavan oppilasmäärän kohdalla. Asiantuntijana toimii Kajaanin Mamselli, joka on suunnitellut ruokakassien sisällön täyttämään kouluruokasuositukset. Kassi 1:ssä on perusruokavalion mukainen sisältö. Kassi 2:ssa on lakto-ovo-vegaaniruokavalion mukainen sisältö.

Kajaanin perusopetuksessa on tällä hetkellä yli 3 600 oppilasta etäopetuksessa. Kajaanin kaupungin laajennettu johtoryhmä linjasi 19.3.2020, ettei etäopetuksessa oleville oppilaille tarjota kouluissa lounasta. Perusteena linjaukseen on koronatartuntojen välttäminen sillä, että kontakteja minimoidaan. Kajaanin perusopetuksen oppilaista noin 800 on koulukuljetuksessa, mikä lisää altistumisriskiä, kun matkustetaan lähekkäin samoissa kulkuneuvoissa. Mikäli kouluun ei päästä koko keväänä, kertyy etäopetuspäiviä 50.

Kodit, joihin otetaan tarjottava ruokakassi vastaan, valitsevat kahdesta vaihtoehdosta oppilaskohtaisesti mieleisensä. Jokaista etäoppilasta kohden tarjotaan kodeille huhtikuun jakelussa yksi kassi. Jos kouluun pääsemättömyys pitkittyy lukukauden loppuun, on luvassa vastaava jakelu myös toukokuussa.

Kysely on avoinna Wilmassa tiistaiaamusta 31.3. keskiviikkoon 1.4. klo 24:00 saakka. Huoltajia pyydetään vastaamaan oppilaskohtaisesti valitsemalla ruokakassivaihtoehdoista joko kassin 1 tai kassin 2. Mikäli oppilaalle ei oteta ruokakassia vastaan, jätetään vastaamatta.

Ruokakassien pakkaaminen ja luovuttaminen suoritetaan Mamsellin toimesta myöhemmin ilmoitettavalla tavalla torstaina 9.4.2020.

Lisätietoja:
Päivi Rissanen
Perusopetuksen tulosalueen johtaja
paivi.rissanen@kajaani.fi
044 710 0611

Tuija Vuorinen
Kajaanin Mamsellin johtaja
tuija.vuorinen@kajaani.fi
044 710 0241

 

Uusimmat