Olet täällä

15.3.2020 - 21:31

Kajaanin lukio siirtymässä merkittävin osin etäopiskeluun koronaviruksen vuoksi

Kajaanin lukio vähentää Vuorikadun kampuksen henkilökuormitusta opiskelija- ja henkilöstöturvallisuuden tukemiseksi ja kevään 2020 ylioppilaskirjoitusten läpiviemiseksi.

Maanantaina 16.3. Vuorikadun kampukselle saapuvat vain kirjoituksiin osallistuvat lukiolaiset ja ammatillisen koulutuksen opiskelijat sekä liikelaitoksen henkilöstö. Ensimmäisen ja toisen vuoden lukio-opiskelijat saavat aamupäivän aikana ohjeet etäopiskeluun, ja he eivät tule kampukselle. Käytäntö kestää vähintään alkavan viikon eli ylioppilaskirjoitusten keston ajan. Kouluruokailut järjestetään siinä laajuudessa kuin siihen on opiskelijoiden osalta kysyntää.

Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos on valmistautunut koko viikonlopun ajan henkilökuormituksen vähentämiseen eri kampusalueillaan Kajaanissa, Kuusamossa, Vuokatissa ja Vantaalla. Koulutusliikelaitos odottaa valtiovallan linjauksia maanantaina, mutta lähtee siitä, että opetustoiminta siirtyy merkittävässä määrin etäopetukseen.

Kajaanin lukiota ja Kainuun ammattiopistoa ei olla opetustoiminnan osalta sulkemassa, mutta sen toteuttamismuoto muuttuu merkittävästi.

Kainuun ammattiopiston opiskelijat saapuvat maanantaina eri toimipaikkoihin ja opiskelussa painotetaan etävälineiden hyödyntämistä. Opiskelijoiden ja henkilöstön keskinäiset kohtaamiset pyritään minimoimaan, jotta turvallisuuskysymykset saadaan varmistettua näin poikkeuksellisena aikana.

Uusimmat