Olet täällä

8.1.2019 - 15:53

Kajaanin lentoaseman joukkoliikenneyhteydet lisääntyvät maanantaista 21.1.2019 alkaen

Kajaanin seudun joukkoliikenne
Myöhäisillan lennolta on yhteys Kuhmoon, Sotkamoon ja Suomussalmelle. Suomussalmen suunnasta lentoasemalle ajetaan myös alkuillasta. Matkalippujen hintoja tarkistetaan samalla matkan pituuden mukaisiksi.

Myöhäisillan lento saapuu Kajaaniin n. 22.35. Seuraavat kutsuliikennevuorot ajetaan tarvittaessa lentoaseman kautta:

- 22 Kajaani - Kuhmo 22.20–0.05
- 40 Kajaani - Suomussalmi 22.20–23.55

Lentoasemalla käydään vain silloin, jos lentoasemalta on tulossa matkustajia kyytiin. Koska vuorot ovat kutsuliikennettä, kyyti on tilattava etukäteen. Tilausohjeet ovat seutuliikenteen aikataulukirjassa. Lentoasemalta lähdetään n. 22.50, joten käynti lentoasemalla lisää matka-aikaa.

Alkuillan lento saapuu Kajaaniin n. 17.15 ja lähtee Kajaanista n. 17.40. Seuraavat vuorot ajetaan tarvittaessa lentoaseman kautta:

- 40 Suomussalmi - Kajaani 15.00–16.45
- 40 Kajaani - Suomussalmi 17.40–19.30

Menovuoro ajetaan lentoasemalle, jos lentoasemalle on menijöitä. Kyytiä ei tarvitse tilata etukäteen. Paluuvuoro lähtee lentoasemalta, jos lentoasemalta on tulossa matkustajia kyytiin. Tällöin kyyti on tilattava etukäteen. Tilausohjeet ovat seutuliikenteen aikataulukirjassa.

Kuhmon, Sotkamon ja Suomussalmen suunnista lentoasemalle ajavien vuorojen lippujen hintoja tarkistetaan, koska nykyiset hinnat eivät vastaa matkan pituutta. Esimerkiksi matka edellä mainituilta paikkakunnilta lentoasemalle aikuisen kertalipulla maksaa jatkossa 2,60 € nykyistä enemmän. Lentoasemalle voi kuitenkin matkustaa kertalippua edullisemmin Waltti-matkakortille ladatulla arvolipulla. Hintojen muutos koskee vain Kajaanin kaupunkialueen ulkopuolelta alkavia ja sinne päättyviä matkoja. Kajaanin kaupunkialueen sisäisten matkojen hinnat eivät muutu.

__________

Kajaanin seudun joukkoliikenne -nimeä käytetään Kainuun maakunnan alueella liikennöitävästä joukkoliikenteestä, jonka järjestävät Kajaanin kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Kajaanin seudun joukkoliikenne koostuu Kajaanin kaupunkiliikenteestä (linjat 1–7) sekä Kajaanin seutuliikenteestä (linjat 11–40). Seutuliikenteen vuorot liikennöivät Kajaanista Sotkamoon ja Kuhmoon, Paltamoon ja Puolangalle sekä Ristijärvelle, Hyrynsalmelle ja Suomussalmelle. Lisäksi osa seutuliikenteen vuoroista on Kajaanin, Paltamon ja Sotkamon sisäistä liikennettä.

Kajaanin seudun joukkoliikenteen internet-sivut

Kajaanin seudun joukkoliikenne Facebookissa

Matka.fi-reittiopas, Traficom

Lisätietoja linjat 1–15 henkilöliikenteen asiantuntija Tiina Rusanen, puh. 044 421 4028 Kajaanin kaupunki ja linjat 20–40 ja lentokenttäliikenne joukkoliikenneasiantuntija Samuli Kallio puh. 0295 038 252 Pohjois-Pohjan­maan ELY-keskus.

Uusimmat