Olet täällä

1.2.2019 - 13:19

Kajaanin keskustaajaman osayleiskaavaan asuinalueita 5000 asukkaalle

Kaavoitus
Kaavaehdotus on nähtävillä kuntalaisille 4.2.-17.3.2019 Kajaani Infossa, pääkirjastolla ja verkkosivuilla. Yleisötilaisuus kaavaehdotuksesta järjestetään 13.2.2019 kello 17.00 Kaukametsän opiston auditoriossa.

Kajaanin kaupungin keskustaajama 2035 osayleiskaavaan on tulossa useita uusia asuinalueita, joista voidaan valita toteutettavat. Kaavaehdotuksessa asuinalueita on mitoitettu jopa yli 5000 asukkaalle.

Osayleiskaavaa on tehty yhteistyössä asukkaiden, yhteisöjen ja yritysten kanssa. Asukaskyselyssä selvisi, että suosituimmat uudet asuinalueet ovat veden läheisyydessä ja lähellä keskustaa ja palveluja. Houkuttelevia rantaan tai rannan läheisyyteen sijoittuvia asuinalueita kaavaehdotuksessa ovat esimerkiksi Kontiosaaren ranta, Pyörre ja Kaukaranta.

Kaavalla mahdollistetaan, että asuntotonttitarjonta on laaja ja monipuolinen. Tavoitteena on, että Kajaanin kaupunkirakenteen eheyttä edistetään ja että Kajaani on haluttu asuinpaikka. Kaupunkirakennetta tiivistää muun muassa Lehtikankaan koulun tontti ja linja-autoaseman alue, jonne suunnitteilla on elinkaarikortteli. Kaavaehdotuksessa on myös alueita, jotka laajentavat kaupunkirakennetta niin, että ne ovat jo nykyisessä kaupunkirakenteessa kiinni. Tällaisia alueita ovat esimerkiksi Ilveskankaat ja Vesakko.

Kajaania kehitetään maakunta- ja kaupunkikeskuksena niin, että Kainuussa pysyvät ja kehittyvät monipuoliset yksityiset ja julkiset palvelut sekä teollinen tuotanto.

Kaavaehdotus ja kaavahankkeen aineisto

Lisätietoja Anne Siltavuori kaupunginarkkitehti, 044 710 0834 anne.siltavuori(at)kajaani.fi ja Riitta Korhonen kaavasuunnittelija, p. 044 710 0455 riitta.i.korhonen(at)kajaani.fi

 

Uusimmat