Olet täällä

22.7.2019 - 18:39

Kajaanin kaupunki suorittaa mobiilikeilausta keskustassa seuraavan kahden viikon ajan

Mobiilikeilaus kuva Juha Seilonen
Kajaanin kaupunki suorittaa mobiilikeilausta keskustassa seuraavan kahden viikon ajan. Kaupungin tontti ja paikkatietoyksikkö on aloittanut 22.7.2019 keskusta-alueen laserkeilauksen.

Laserkeilaus on mittausmenetelmä, jolla tuotetaan tarkkaa, kolmiulotteista mittatietoa. Keilauksen lopputuotetta eli pistepilveä hyödynnetään esimerkiksi suunnittelussa, 3D-mallien tuottamisessa ja kantakartan päivittämisessä. Mittaustyö suoritetaan autoon asennetulla laserkeilaimella.

Trimble MX8-mallinen laserkeilain ja ajoneuvo on vuokrattu kahdeksi viikoksi Geotrim Oy:ltä. Mittaustyön suorittaa tontti ja paikkatietoyksikön henkilöstö. Kaupunkikuvassa mittaustyö näkyy mittauskaluston ajaessa kaupungin katuja ja kevyen liikenteen väyliä. Ajoneuvon nopeus on katualueilla työtä tehtäessä alle 40 km/h, kevyen liikenteen väylillä noin 10 km/h. Toinen näkyvä merkki hankkeesta on keskusta-alueelle katuihin maalatut signaalit, joiden avulla kontrolloidaan pistepilven mittatarkkuutta. Mittausmenetelmällä päästään millimetritarkkuuteen niin vertikaalisessa kuin horisontaalisessa suunnassa.

Toivomme kaupunkilaisilta malttia ja varovaisuutta mittaustyön mahdollisesti aiheuttamasta liikenteen hidastumisesta.

Signaali mobiilikeilasuta varten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusimmat