Olet täällä

5.5.2020 - 15:41

Kajaanin kaupunki purkaa rajoituksia kulttuuri- ja sivistyslaitoksissa hallituksen linjauksen mukaisesti

Kajaani sininen 2019
Suomen hallitus linjasi neuvottelussaan 3.–4.5.2020 toimintasuunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi sekä viruksen aiheuttamien rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Kajaanin kaupunki purkaa kulttuuri- ja sivistyslaitoksien palvelurajoituksia hallituksen linjauksen mukaisesti.

Vaikka epidemia on tällä hetkellä suvantovaiheessa, on edelleen olemassa uhka sen kiihtymisestä uudelleen. Palveluja avataan siksi tarkoin reunaehdoin ja rajoituksin, joiden kohdentumisesta eri palveluihin tiedotetaan vielä tarkemmin toukokuun aikana.

Kulttuuri- ja sivistyslaitokset

Kirjastot

Kirjastot avataan 1.6.2020, ja uloslainauksesta on tulossa lisätietoa. Kirjastot avataan asteittain ja hallitusti valtioneuvoston päätöksellä 1.6.2020. Kirjasto valmistelee kirjastoaineiston uloslainausta ja odottaa Kajaanin kaupungin linjausta ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ohjeistusta.

Kirjastot palvelevat verkkokirjastossa www.kainet.finna.fi, puhelimitse ja sähköpostitse.

Kirjasto palvelee puhelimitse maanantaista perjantaihin 8-16. Ota yhteyttä puh. 044 7100 825.

Palautusluukut ovat avoinna ympäri vuorokauden.

Museot

Kainuun Museo ja Kajaanin taidemuseo avautuvat hallituksen linjauksen mukaisesti maanantaina 1.6.2020. Kainuun Museossa on silloin esillä perusnäyttely ja uutena vaihtuvana näyttelynä Seitkytluku.  Kajaanin taidemuseossa jatkuu Väreilyä-näyttely  23.8. saakka. Museoiden yleisölle avaamisen rajoituksista tiedotetaan erikseen.

Väreilyä-näyttely on lapsille suunnattu näyttely, jonka kantavina teemoina ovat värit ja tunteet. Näyttelyn maistuvat väripalat on poimittu taidemuseon kokoelmasta ja niiden ympärille on loihdittu kokemuksellinen väriseikkailu. Näyttelyn ovat koonneet ja ideoineet Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kultturan tuottaja Emilia Hyvönen ja taiteilija-pedagogi Saara Karjalainen.

Kainuun musiikkiopisto

Kainuun musiikkiopiston opetus jatkuu etäopetuksena kevätlukukauden loppuun saakka. Erikseen määrättyjä soittokokeita voidaan harkita järjestettäväksi lähikokeina.

Kaikki kevätlukukauden konsertit ja tanssinäytökset on peruttu.

Tanssin erikoiskoulutuksen pääsykoetta ei pystytä järjestämään tänä keväänä.

Musiikin päättösuoritukset on toteutettu oppilaan kotoa etäyhteydellä, jos niitä ei ole mahdollista siirtää ensi syksyyn.

Kaukametsän opisto

Avoimen kansalaisopiston lukuvuosi ja lasten taiteen perusopetus kuvataiteessa ovat päättyneet tältä keväältä. Lasten taiteen työt luovutetaan syksyllä töiden arvioinnin jälkeen ja muut opiskelijoiden keskeneräiset työt säilytetään opistolla syyslukukauden alkamiseen saakka, koska ylimääräinen liikkuminen julkisissa tiloissa on keskeytetty koronan vuoksi.

Työt luovutetaan ryhmäkohtaisesti porrastaen. Opisto ilmoittaa töiden luovuttamisen ajankohdan opiskelijalle toukokuun aikana. Mutta mikäli opiskelija haluaa saada kesken jääneen työnsä, asiasta tulee soittaa 11.5.2020 mennessä opiston toimistosihteerille puh. 044 7100 214 tai 044 7100 052 arkisin klo 9 -15.

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2020-2021 kursseille avataan verkossa 3.8.2020 (www.kajaani.fi/kaukametsanopisto) ja puhelimitse opiston toimistoon 4.8.2020 klo 12.00. Opisto suosittelee verkkoilmoittautumista ja kurssimaksun maksamista ilmoittautumisen yhteydessä.  Ilmoittautumisen avautumisesta tiedotetaan myös lehti-ilmoituksella Koti-Kajaanissa ja opiston Facebook-sivustolla.

Kaupunginteatteri

Teatteri on tänä vuonna poikkeusolojen vuoksi aikaistanut kesävapaille ja -lomille siirtymistä. Teatterin kesätauko alkaa jo 25.5.2020, ja se loppuu normaalia aiemmin, heinäkuun 27. päivä. Lomien siirrosta on sovittu yhdessä henkilökunnan kanssa.

Kaupunginteatteri pyrkii siihen, että syyskausi pääsee käynnistymään niin kuin on suunniteltu: Vanhan naisen vierailu Teatteritalolla ensi-illassa 19.9.2020 ja Niskavuoren Loviisa ja Heta Seminaarilla 3.10.2020.

Mikko Saari sivistysjohtaja p. 044 710 0235 mikko.saari(at)kajaani.fi

Uusimmat