Olet täällä

31.3.2017 - 10:35

Kajaanin kaupunki ottaa käyttöön viranhaltijapäätösten julkaisun

Ilmakuva Lentokuva Oy
Kaupungin viranhaltijoiden tekemät päätökset tulevat kuntalaisten nähtäville kaupungin verkkosivuille huhtikuun alusta lähtien. Päätös ottaa käyttöön viranhaltijapäätösten julkaisu lisää hallinnon avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.

Kaupunki on ottanut vuoden 2017 alusta käyttöönsä uuden asianhallintaratkaisun, jonka myötä kaupungin toimielinten esityslistojen ja pöytäkirjojen julkaisualusta on saanut uuden ulkoasun. Jatkossa verkkosivuilla nähdään myös viranhaltijoiden tekemät julkiset viranhaltijapäätökset. Päätökset näkyvät julkaisualustalla aikajärjestyksessä viranhaltijoittain. Palvelu on osa Tiera Tiedonhallinta kokonaisuutta, jonka toimittaja on Fujitsu Finland Oyj.

Päätöksiä pääsee lukemaan alla olevasta linkistä tai kaupungin verkkosivuilta

/tietoa-kajaanista/paatokset-ja-paattajat

Avoimuus ja läpinäkyvyys kaikkien etu

Kuntalaisten vaatimukset hallinnon avoimuudesta ovat kasvaneet kaikkialla. Uudella toiminnallisuudella Kajaanin kaupunki avaa päätöksentekoaan kaikkien nähtäville. Yksittäiset viranhaltijat käyttävät toimielinten heille delegoimaa valtaa ja tämä on yksi peruste julkisuuden tarpeellisuudelle. Julkaisemalla päätöksensä verkossa kaupunki astuu kuntien eturivin toimijoiden joukkoon ja tässä Kajaani on Kainuun kunnista ensimmäinen. Hallinnon avoimuudella edistetään ihmisten luottamusta päätöksentekoon.

Lisätietoja Tuija Aarnio hallintojohtaja Kajaanin kaupunki, 044 7100 216 tuija.aarnio(at)kajaani.fi

Uusimmat