Olet täällä

2.10.2020 - 15:26

Kajaanin kaupunki muistuttaa kasvomaskien käytöstä ja turvaohjeiden noudattamisesta

Kasvomaksi kuva
Kaupunki seuraa aktiivisesti syksyn koronatilannetta. Kaupunki muistuttaa, että huomioimalla turvavälit ja hyvän käsi- ja yskimishygienian pystymme pitämään tilanteen jatkossakin hyvänä alueellamme. Toimitaan yhdessä vastuullisesti ja asioidaan vain terveenä.

Kainuussa on voimassa kasvomaskisuositus. THL:n kasvomaski suositus on jaettu koronaepidemian eri vaiheisiin. Koronaepidemiassa on kolme vaihetta: perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Kainuu on koronaepidemian perustaso vaiheessa.

Perustason suositus (lähde:thl.fi)

Käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Kasvomaskia voi käyttää alueellisen viranomaisen suosituksen mukaan myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.
  • Alueelliset viranomaiset voivat antaa alueellaan omia täydentäviä tai rajatumpia suosituksia, jotka perustuvat niiden omaan riskinarviointiin.

Kasvomaskin käyttöohjeita

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Kajaanin kaupungin verkkosivujen koronainfo sivustolle (www.kajaani.fi/korona) on koottu ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta, palveluista ja toimintaohjeista Kajaanissa.

Kajaanin kaupungin Facebook www.facebook.com/kajaaninkaupunki

Lisätietoja kaupunginjohtaja hallintojohtaja Tuija Aarnio, p. 044 7100 216.

 

Uusimmat