Olet täällä

6.5.2020 - 14:44

Kajaanin kaupunki kannustaa pyöräilyyn kehittämällä olosuhteita ja palveluita

Pyöräilyreitit
Pyöräilyn osuuden lisääntyminen lyhyen säteen kaupunkiliikenteessä on yksi kaupunkisuunnittelun ja Kajaanin kaupunkistrategian pitkän tähtäimen tavoitteista. Pyöräilykausi on alkanut ja kaupunki tekee pyöräilyn edistämistyötä tämän kesän aikana eri toimialojen yhteistyönä.

Katujen ja kevyen liikenteenväylien harjaus aloitettiin kaksi viikkoa sitten ja pyöräteitä puhdistuu ajoratojen tahdissa. Harjaus ja pesu vie Kajaanissa noin neljä viikkoa ja on valmis toukokuun puolen välin aikaan. Kevään ja kesän aikana päällystetään huonokuntoisia kevyen liikenteenväyliä eri puolilla kaupunkia.

Katusuunnittelussa kevyen liikenteen asema on myös tärkeä kehittämiskohde. Hyvät jalankulun ja pyöräilyn yhteydet ovat edellytys sujuvalle ja turvalliselle liikkumiselle.

Kaupunki vahvistaa vähitellen pääreittejä rakenteellisilla muutoksilla, tarjoten jatkuvampaa ja esteettömämpää liikkumista kevyelle liikenteelle. Lisäksi olemassa olevia pintoja uusitaan useista kohteista.

Kaupunki on myös parhaillaan hankkimassa katuverkkoon sijoitettavia pyöränhuoltopisteitä. Pyöränhuoltopisteissä on mahdollista tehdä pienempiä pikahuoltoja siellä missä liikutaan. Kaupunki selvittää kevyen liikenteen solmukohtia, paikkoja, joissa palvelu kohtaa käyttäjän parhaiten. Uusia pyöränhuoltopisteitä tullaan asentamaan käyttöön jo tänä kesänä.

Liikunta -tulosyksikkö on julkaissut pyöräilykartan, jossa näkyy kaupungin maastopyöräreittien lisäksi suosittuja maantiepyöräilyreittejä. Pyöräilijän liikennekasvatusta jatketaan isommille oppilaille ja kaikille kaupungissa liikkuville suunnatulla valistusvideolla, joka on kuvattu yhdessä Kajaanin kaupunginteatterin kanssa. Kaupunki haastaa kaikkia kajaanilaisia liittymään valtakunnalliseen kilometrikisaan. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa kilometrikisa.fi joukkuekoodilla  kajaani2020

Lisätietoja katupäällikkö Pekka Kolehmainen kunnossapito, 0447100651, suunnitteluinsinööri Teemu Rissanen, p.   0447100360 ja liikuntapaikkavastaava pyöräilykartta ja liikuntapaikat, p. 0444214108

Linkki Kajaanin kaupungin pyöräilysivustolle

Uusimmat