Olet täällä

6.5.2019 - 14:55

Kajaanin kaupunki aloittaa yt-neuvottelut tietohallintopalveluissa ja Kajaanin Mamsellissa

Kajaanin kaupunki aloittaa yt-neuvottelut tietohallintopalveluissa ja Mamsellissa
Kajaanin kaupunki aloittaa yt-neuvottelut Kajaanin Mamsellissa sekä Kajaanin kaupungin tietohallintopalveluissa. Mamsellin yt-neuvottelut käynnistyvät tiistaina 7. toukokuuta ja tietohallintopalveluiden maanantaina 13. toukokuuta.

Kajaanin Mamsellin osalta yt-neuvottelut koskevat Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle (Kainuun sote) tuotettavan ateria- ja puhtaanapitopalvelutuotannon loppumiseen liittyvää toiminnan uudelleenjärjestelyä sekä sen seurauksena Mamsellin henkilöstöön mahdollisesti kohdistuvia toimenpiteitä. Kajaanin kaupungin tietohallintopalveluiden yt-neuvottelut koskevat palveluiden uudelleenjärjestelyjä ja sen seurauksena peruskaupungin, liikelaitosten ja Kajaanin ammattikorkeakoulun tietohallinnon henkilöstöön mahdollisesti kohdistuvia toimenpiteitä sekä niiden perusteita, vaikutusta ja vaihtoehtoja.

Molemmissa yt-neuvotteluissa henkilökunnan tehtäväsisältöjen muutokset, siirrot tehtävistä toisiin sekä näihin liittyvät uudelleenkoulutuskysymykset ja mahdolliset irtisanomiset kuuluvat neuvoteltaviin asioihin. Työnantajan alustavan käsityksen mukaan Mamsellin henkilökunnan määrä saattaa vähentyä enintään 75 henkilöllä ja tietohallintopalveluiden henkilökunnan 14 henkilöllä. Mamsellin yt-neuvotteluissa tehdään yhteistyötä Kainuun soten kanssa ja selvitetään henkilöstön siirtomahdollisuuksia. Mahdolliset henkilöstövähennykset osuisivat Mamsellin osalta joulukuulle 2019 ja tietohallintopalveluiden osalta  loppuvuodelle 2020.

Irtisanomisen vaihtoehtona tarjotaan kaupungin muuta työtä aina, kun se on mahdollista.

 

Lisätietoja:

Tietohallintopalveluiden osalta:

Hallintojohtaja Tuija Aarnio, 044 7100 216, tuija.aarnio@kajaani

Henkilöstöjohtaja Jyrki Komulainen, 044 7147 551, jyrki.komulainen@kajaani

Tietohallintopäällikkö Heikki Hyvönen, 044 7100 306, heikki.hyvonen@kajaani.fi

Kajaanin Mamsellin osalta:

Kajaanin Mamsellin johtaja Tuija Vuorinen, 044 7100 241, tuija.vuorinen@kajaani.fi

Henkilöstöjohtaja Jyrki Komulainen, 044 7147 551, jyrki.komulainen@kajaani.fi

Uusimmat