Olet täällä

9.10.2019 - 16:53

Kajaanin kaupunginhallitus: 5 miljoonan säästö mahdollinen palveluja vaarantamatta

Kajaanin kaupunginhallitus syventyi seminaarissaan ensi vuoden talousarvioon ja vuosien 2021–2022 taloussuunnitelmaan. Pääpaino oli talouden sopeuttamissuunnitelmassa. Lisäksi kaupunginhallitus tapasi Jyväskylän kaupungin johtoa ja tutustui Jyväskylän kehittämishankkeisiin.

Taloutta sopeutetaan tekemällä ensisijaisesti rakenteellisia uudistuksia. Lisäksi palvelujen tasoa ja hinnoittelua tarkistetaan. Toimitilojen käyttöä tehostetaan, tyhjäksi jäävistä tiloista luovutaan ja resursseja suunnataan seinistä toimintaan. 

Sopeuttamissuunnitelman osana tarkastellaan muun muassa mahdollisuutta sulkea Jormuan ja Vuolijoen koulut. Asukkaille, joihin koulujen mahdollinen lakkauttaminen vaikuttaa oleellisesti, varataan vaikuttamismahdollisuuksia loka-marraskuun aikana. Niistä tiedotetaan erikseen.

Teatterin tilakysymykseen etsitään Kajaanin kantokykyä vastaavaa ratkaisua. Kaupunginteatteri ja alueteatteri säilyvät.

Kaupunginvaltuusto päättää joulukuussa talouden sopeuttamissuunnitelmasta.

”Kuntatalouden mahdollisesti kurjimmasta vuodesta huolimatta Kajaanin kaupunginhallitus uskoo tulevaisuuteen ja siihen, että nyt tehtävällä sopeuttamisella turvataan kaupunkilaisille hyvät peruspalvelut”, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva.

Lisätietoja antaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva, puh. 044 421 4070.

Uusimmat