Olet täällä

5.1.2016 - 12:24

Kajaanin kaupungin uudet verkkosivut

Talvinen joki. Kuva: Jonna Kallunki
Uudet verkkosivut on rakennettu asiakasnäkökulmasta, kuntalaisia varten. Verkkosivuilla korostetaan palveluita organisaatioiden sijaan, mikä helpottaa tiedon ja kunnan palveluiden löydettävyyttä.

Tärkeimpänä tavoitteena uusille verkkosivuille on ollut asiakaslähtöisyys. Sivujen sisältörakennetta on työstetty yhdessä kuntalaisraadin kanssa, ja myös muista kanavista saatu palaute on otettu huomioon sivuston suunnittelussa. Etsityimmät sisällöt, kuten tapahtumat, työpaikat, karttapalvelu ja kirjasto, on nostettu etusivun pikalinkkeihin. Vanhat sivut saivat risuja yhteystietojen ja aukioloaikojen puuttumisesta, ja uusilla sivuilla onkin panostettu siihen, että jokaisen palvelun kohdalta löytyy vastuuhenkilön yhteystiedot.

Verkkosivujen rakenne jakaantuu neljään osioon. Etusivulta näet ajankohtaiset asiat ja pääset pikalinkkien kautta etsityimpiin sisältöihin. Koe ja näe –osio palvelee sekä matkailijoita että kuntalaisia, sillä sieltä löydät tietoa tapahtumista ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista. Palveluihin on koottu kaikki kaupungin palvelut. Palveluita voi etsiä jokaisen sivun oikeassa yläreunassa sijaitsevalla hakutoiminnolla, aakkoshakemistosta, karttapalvelusta tai perinteisesti valikkojen kautta. Viimeisestä, Tietoa Kajaanista –osiosta, löydät mm. päätökset sekä kaupungin historiaan ja organisaatioon liittyvät tiedot.

Sivuston ulkoasu on Kajaanin värien mukaisesti raikas, rauhallinen ja selkeä. Elämänmyönteiset kuvat tuovat väriä sivustolle. Sivut ovat responsiiviset (mukautuvat kaikille päätelaitteille), ja kirjoittamistyylissä on pyritty selkeyteen pitkien esittelytekstien sijaan.

Kajaanin kaupungin sivuston lisäksi uudistus koskee myös teatterin, Mamsellin, vistiKajaanin, Kainuun Museon, Kajaanin taidemuseon, kirjaston, Kaukametsän, Kaukaveden ja Ruuhijärven verkkosivuja. Kajaanin Veden sivut julkaistaan tammikuun aikana.

Sivuston toimittaja on Kuntien Tiera Oy.

Sivustoa kehitetään edelleen, ja toivommekin teiltä palautetta sivuston kehittämistä varten.

Vaivattomasti verkossa

 

Uusimmat